Konec sanj o naslovu za Lewisa

Avtor prispevka: , objavljeno 8. septembra 2013 .

 

Lewis Hamilton, ki je dirko za VN Italije končal šele na devetem mestu, je dejal, da je njegovih sanj o letošnjem naslovu konec.

Dirkač moštva Mercedes je v soboto presenetljivo izpadel že v drugem delu kvalifikacij, dirko pa je začel z dvanajstega štartnega mesta. Britancu jo je med dirko zagodla še puščajoča guma, zaradi katere je moral na nenačrtovan postanek v boksih, s katerim je izgubil stik s konkurenti v ospredju.

“Končal sem na devetem mestu, čeprav bi morali biti precej višje,” je povedal po dirki. “Zelo sem razočaran nad sabo. Zamočil sem na kvalifikacijah, zato je bilo nemogoče nadoknaditi izgubljeno. Težko je, ko daš vse od sebe za zgolj dve točki. S tem je tudi konec boja za letošnji naslov prvaka.

Ekipa se je zelo izkazala, jaz pa sem ta konec tedna zatajil. Zdaj moram stran in se ponovno zbrati, ter poskušati znova v Singapurju. Ta konc tedna je bil katastrofalen,” je ocenil Hamilton, ki v skupnem seštevku za vodilnim Sebastianom Vettlom zaostaja za 81 točk. Do konca sezone je še sedem dirk, na voljo pa je še 175 točk.