Konec poigravanja s poslikavami čelad

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2015 .

Dirkači formule ena v bodoče med sezono ne bodo več smeli spreminjati barvne kombinacije njihovih čelad, s čimer želi FIA doseči, da bodo lažje prepoznavni.

V zadnjih letih so številni dirkači med sezono pogosto spreminjali poslikave svojih čelad, s katerimi so bodisi želeli poslati sporočilo ali pa zgolj zaznamovati posebne trenutke. Nekateri, kot naprimer Sebastian Vettel, pa so barve menjali, ker jim je pač tako ustrezalo.

Temu pa FIA želi narediti konec. Komisija formule ena je sprejela odločitev, da bodo morali dirkači vso sezono dirkati z enako poslikavo čelade, da pa bo ravilo veljavno, ga mora potrditi še športni svet.

“FIA želi nekaj stabilnosti na tem področju, zato da lahko ljudje prepoznajo voznika v dirkalniku,” je neimenovan vir zaupal agenciji Reuters, ki je poročala o novosti. “To, da dirkači menjajo čelade vsakih nekaj dirk temu zagotovo ne pripomoe.”

Odločitve pa z odobravanjem seveda niso sprejeli vsi. Nekdanji dirkač Alex Wurz je na tweeterju zapisal:”Slišal sem, da dirkači v F1 med sezono ne bodo smeli menjati poslikave čelade. Sem velik privrženec stabilnosti, toda resno…kaj sledi? Pravila, kakšno firzuro smejo imeti dirkači?”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish