Konec počitnic za Klavdijo, vrača se tudi Miran

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2013 .

Po dvomesečnem dirkaškem predahu se zopet vračajo vonj bencina in zvoki dirkalnih avtomobilov. Poletje in vročina se počasi bližata koncu, približuje pa se druga polovica dirkaške sezone. Ta se konec meseca nadaljuje v Italiji, bolj natančno v okolici Cividal.

Poleg slovenskega državnega prvenstva bo reli štel tudi za celotno italijansko prvenstvo in ostala pokalna ter druga prvenstva. Dirka se bo začela v petek s tremi različnimi hitrostnimi preizkušnjami. Po dvakrat se bosta vozili HP Subit (14,08km) in Erbezzo (7,48km). Dan se bo zaključil z nočno HP po ulicah Udin, ki bo zagotovo privabila številne spektakla željne gledalce. V soboto pa se bosta HP Masarolis (14,96km) in Trivio (20,76km) ponovili po trikrat. Dirka bo tako imela skupno 449,96km od tega 151,88km HP.

Na reliju bo nastopila tudi naša Klavdija Senica, po nesreči v Avstriji pa bo sovozniški sedež zopet zasedel Miran Šmid. Skupaj bosta nadaljevala preostanek sezone. Klavdija se trenutno nahaja na 3. mestu v razvrstitvi točkovanja državnega prvenstva v diviziji I. Prvenstvo pa bo do konca še zelo napeto. Trenutno drugouvrščenega Mraka in šestouvrščenega Požara loči le 21 točk.

Klavdija bo v drugi del sezone zakorakala polna optimizma: “Pred nami so še 4 dirke do konca sezone. Od tega tri štejejo za državno prvenstvo, peljati pa nameravamo tudi pozivni reli Nova Gorica. Dirke si bodo sledile zelo hitro, zato prostora za napake ne bo. Tudi v točkovanju je še vse mogoče, čeprav ima vodilni Velkavrh že kar lepo prednost. Dirke, ki sledijo mi ustrezajo, kar sem dokazala že lani. Potrudila se bom dati vse od sebe, predvsem bi rada uživala v vožnji, s svojimi predstavami pa navdušila tudi gledalce.”

(vir: klavdija-senica.com)