Konec legendarne naveze Repsol Honda

repsol in honda sodelujeta že 26 let
Avtor prispevka: , objavljeno 3. decembra 2019 .

Španski proizvajalec maziv Repsol in Honda sodelujeta že več kot 25 let, toda v Japonskem moštvu naj ne bi želeli podaljšati pogodbe, ki se izteče ob koncu sezone 2020. Honda in Repsol sta skupaj osvojila naslove svetovnih prvakov z legendarnim Mickom Doohanom, Valentinom Rossijem, Alexom Crivillom, Nickyem Haydnom, Caseyem Stonerjem ter v zadnjih letih, Marcom Marquezom.

Vendar pa so govorice, da Honda ne želi nove pogodbe, vse glasnejše, sprožili pa naj bi jih pogovori med šefom HRC in japonskimi novinarji na VN Japonske v Motegiju. Repsol, glavni sponzor moštva, ekipi med drugim dobavlja motorna maziva, njihovo mesto pa naj bi prevzel Shell.

Repsolovo mesto glavnega sponzorja pa naj bi v sezoni vendarle zasedel Red Bull, ki je že glavni sponzor KTM-ovega MotoGP moštva in ne Shell. Za sponzorstvo naj bi avstrijski proizvajalec energijskih pijač odštel okrog 10 milijonov evrov, kar pa bi znašalo le nekje 30 odstotkov tega, kolikor bi morali odšteti za oglasna mesta na Hondinih motociklih. Vendar pa nima smisla, da bi Red Bull sodeloval z obema ekipama v MotoGP, zato je verjetno tudi ta del govoric dobro vzeti z določeno mero skeptičnosti.

A kljub temu ni nobena skrivnost, da si Honda želi boljšega marketinga, kar želijo doseči ravno z vse tesnejšim sodelovanjem z Red Bullom, kjer so na tem področju zelo dobro podkovani, povrhu tega pa naj bi bilo v ozadju prekinitve sodelovanja tudi Repsolovo vmešavanje v samo moštvo, saj naj bi vse od sezone 2013 lobirali za španske dirkače v ekipi.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish