Komentarji na Huracan LP-620-2 Super Trofeo

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2014 .

Lamborghini je v sredini avgusta predstavil nov avtomobil z imenom Huracan LP 620-2 Super Tofeo, ki bo z letom 2015 začel tekmovati v dirki Lamborghini Blancpain Super Trofeo. Ta bo nadomestil “starega” Lamborghini Gallarda LP 570-4 Super Trofeo, ki ga je poganjal 570 konjski motor. Motor Huracana premore nebeških 620 konjskih moči in s pogonom na zadnji kolesi, spada med samo elito superšportnikov. V letu 2015 bo tekmoval v vseh treh Blancpain Super Trofeo serijah v Evropi,
Aziji in Severni Ameriki. Prejšni teden so vodje moštev ter vozniki v seriji Severne Amerike podali izjave in mnenja o novem dirkalniku.

Kevin Conway, vodja moštva ter voznik in lanskoletni prvak severnoameriške dirke, je povedal: “Moj prvi vtis novega Huracana je bil kar naval navdušenja, saj je glede na nivo Lamborghinija in glede na kakovost dosedanjega avtomobila, ta preskok velik napredek. To je popolnova nova generacija tehnologije in  zmogljivosti za Lamborghini. Menim da je največja razlika med Gallardom in Huracanom, ne le ogljikovo-aluminijeva šasija, temveč tudi popolnova nov menjalnik, ki je prirejen prav za to serijo dirk. Da imam možnost voziti ta dirkalnik na stezi in ne samo tekmovati v super trofeo seriji temveč tudi z drugimi znamkami po celem svetu, bo to popolnova nova doba za Squadra Corse ter Lamborghini motorsports.”

Victor Gonzales, voznik v severnoameriški seriji je povedal: “Nov Huracan izgleda veliko bolj agresiven kot Gallardo ter bolj popoln dirkalnik. Že izgleda hitrejši,  tudi ko se ne premika. Po specifikacijah, ki sem jih slišal bo zelo hiter. Je ogromen napredek in ljudje bojo zelo navdušeni. Tudi sam sem navdušen, pa čeprav ga še nisem vozil. Osebno mi je bolj všeč pogon na zadnji kolesi, saj imaš veliko več nadzora; lahko odvzameš podkrmiljenje, ki ga ima dirkalnik s pogonom na vsa štiri kolesa. Toda dirkalnik z zadnjim pogonom bo bolj podoben pravemu dirkalniku, saj ga lahko prilagodiš svoji vožnji. Tudi aerodinamičnost vozila je popolna in bo proizvajala več potiska navzdol. Že samo, ko pogledaš dirkalnik lahko opaziš da je boljše narejen. Volan je tudi drugačen, motor ima več moči in s tem ni prav popolnoma nič narobe.”

Chris Mitcum, lastnik moštva je povedal: “Ko sem videl ta avtomobil v živo, je vse kar mora biti. Imeti popoln dirkalnik z vsemi dirkalnimi sestavinami, pogon na zadnji kolesi, ogromne količine konjske moči, popoln dirkalni menjalnik in vse kar ima, je neverjeten občutek. Vedel sem, da bo prišel nov avtomobil vendar šele ko sem ga videl v živo me je predramilo navdušenje. S pogonom na vsa štiri kolesa, mora voznik reprogramirati svoje možgane pred vstopom v zavoj. Ideja Super Trofea, s tem napredkom iz Gallarda na Huracana in kasneje na GT3, je odlična lestev napredka. Vozniku da možnost napredovati, z najboljšim “orodjem”, kar  jih obstaja.”

Cody Ware, voznik je tudi dodal svoje mnenje: “Menim, da je nov avtomobil absolutno čudovit. Menim, da bo ustvaril še boljše dirkanje naslednje leto z več konjskimi močmi in pogonom na zadnji kolesi. Bo veliko bolj dirkalni avto, saj ga bojo vozniki morali ukrotiti malo bolj kot dosedanjega Gallarda. Zavoje se bo še vedno sekalo vendar malo bolj previdno saj bo tudi izhod iz zavojev drugačen. In še več konjske moči pomeni da bojo končne hitrosti veliko hitrejše, kar pomeni bolj zanimivo dirkanje prihodnje leto.”

V letošnjem letu nas čakata še dve dirki in sicer od 1. do 3. oktobra v Road Atlatna, Petit Le Mans (severna amerika), ter vikend 22. in 23. novembra v Sepangu kjer bo finalna dirka.

This slideshow requires JavaScript.

1 Comment
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje