Ledeni kot: Smešne teorije zarote

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2013 .

V Nemčiji so v javnost izstrelili teorijo zarote, da ima Lotus letos nepravično prednost s strani Pirellija. Kako lahko kdo pride do takšnega zaključka po samo eni dirki sezone lahko le ugibamo, dejstvo pa je, da so nekateri lahkoverneži nasedli. Nemci, Auto Motor und Sport, če smo natančni, poroča, da “nekatere ekipe” niso zadovoljne s hitrostjo Lotusa, imena teh ekip pa seveda ostajajo skrite, kar je očiten znak izmišljene zgodbe, katere namen je povečanje klikov, obiskov, ogledov in morda še kaj drugega. Gre za paranoično serviranje teorij zarote, kjer novinarji seštevajo ena in ena da dobijo pet.

Drži, da Pirelli uporablja predelan dirkalnik iz sezone 2010, katerega jim je dobavil Lotus, nekdanji Renault, toda namigovanja, da ima moštvo iz Enstona zaradi tega kakršno koli korist, so naravnost smešna. Gre za “novico” za katero že obrobni gledalec s kančkom razuma in smisla za logiko uvidi, da je za lase privlečena.

Dirkalniki v sezoni 2010 se od današnjih razlikujejo kot dan in noč, poleg tega pa Pirelli podatke, ki jih zbere na testiranjih namensko ščiti pred vsemi ekipami, da katera izmed njih ne bi bila deležna prednosti. Če tega ne bi počeli, bi bilo nepošteno in prepričan sem, da bi jih tudi FIA kaj kmalu zagrabila za ovratnik. Poleg tega pa dvomim, da bi Pirelli tvegal medijski linč, ko ne bi pridobil čisto nič, če bi favoriziral eno ekipo, saj njihove gume zmagajo ne glede na to, ali so nameščene na Lotusov ali pa Mercedesov dirkalnik, če je slednji seveda sposoben zmagati.

Še en nazoren dokaz, da med Lotusom in Pirellijem ni sodelovanja, kakršnega narekujejo Nemci, so rezultati Romaina Grosjeana. Francozu gume povzročajo še več težav, kot naprimer Mercedesu ali Red Bullu, kar seveda ne bi bil slučaj, če bi dirkalnik v osnovi temeljil na testnem dirkalniku, ne glede na to, da Raikkonen uporablja nekatere posodobitve, ki jih Grosjean ne.

Preprosta resnica, za tiste, ki jo želijo videti je , da je Lotus v Avstraliji svoje delo opravil bolje od ostalih in zato tudi zmagal. Teorije zarote o sodelovanju Lotusa in Pirellija so nepravične do tako do ekipe Lotus, kot do Pirellija, ki se trudi zagotoviti enake pogoje vsem ekipam, pa tudi do Kimija Raikkonena in njegovega dosežka, ter vseh ostalih članov Lotusa v domači tovarni v Enstonu.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

36 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje