Koledar MotoGP spremenjen: Argentina in ZDA prestavljeni

Avtor prispevka: , objavljeno 22. januarja 2021 .

Koledar dirk MotoGP sezone 2021 je doživel nove spremembe, saj sta bili dirki za VN Argentine in VN ZDA prestavljeni. Sezona se bo začela s kar dvema dirkama v Katarju, na začetek evropskega dela sezone pa je bila dodana dirka v portugalskem Portimau.

Prva dirka sezone ostaja VN Katarja, ki bo 28. marca, sledila pa bo Velika Nagrada Dohe, ki bo prav tako potekala na dirkališču Losail in sicer 4. aprila. Tretjo dirko bo po novem gostila Portugalska, saj bodo dirkači 18. aprila na dirkališču Portimao odpeljali dirko za VN Portugalske.

Karavana se bo nato preselila v Jerez, kot je bilo tudi prvotno načrtovano, tamkajšnji dirki pa bodo sledile dirke v Franciji, Italiji, Kataloniji, Nemčiji, Nizozemski, Finski, če bo steza dobila dovoljenje, Avstrija, Velika Britanija, Aragonija ter San Marino. Oktobra bodo na sporedu dirke izven Evrope, torej Japonska in Malezija, Valencia pa bo 14. novembra, gostila zadnjo dirko sezone.

Dirki v Argentini in ZDA sta bili prestavljeni v zadnjo četrtino leta, dirka v Indoneziji pa bo rezerva, pred tem pa še potrebuje homologacijo.

Koledar dirk MotoGP 2021 je doživel nekaj sprememb.
Na novem koledarju dirk MotoGP sezone 2021 je dodana dirka na Portugalskem, ter druga dirka v Katarju.
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish