Koledar 2020: Formula 1 v Hockenheim namesto v Silverstone?

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2020 .

Lastniki nemškega dirkališča Hockenheim so z lastniki Formule 1 pričeli pogovore za izvedbo dirke v sezoni 2020, potem ko sta se predvideni dirki v Silverstonu znašli pod vprašajem.

Formula 1 je načrtovala izvedbo dveh dirk v Silverstonu, ki bi se odvijali julija, toda za to bi moralo osebje Formule 1 biti izvzeto iz predpisane karantene. Britanska vlada je izvedbo dirk postavila pod vprašaj, saj osebju F1 ne nameravajo popustiti pri ukrepih. Pogajanja še trajajo, toda če bo obveljalo, da morajo vsi člani moštev pred dirko prestati 14 dnevno karanteno, izvedba dirk ne bo mogoča.

Če se zgodi, da Velika Britanija ne bo gostila Formule ena, pa je glavni kandidat zdaj nemško dirkališče Hockenheim. Direktor dirkališča, Jorn Teske je za motorsport.com potrdil, da so pogovori napredovali v naslednjo fazo, ter dodal, da obstaja verjetnost, da bomo letos Formulo ena gledali v Hockenheimu tudi, če Silverstonu uspe rešiti težave.

Kljub temu, pa so pogovori še v precej začetnih korakih, saj se med drugim še vedno pogovarjajo o ekonomskem vidiku izvedbe. “V letu, kot je letošnje, moramo narediti dobiček,” je poudaril Teske.