Ko zaključim bom najbolj pogrešal…

Avtor prispevka: , objavljeno 23. marca 2020 .

Valentino Rossi je v nedavnem intervjuju razkril kaj je tisto kar bo najbolj pogrešal, ko zaključi svojo kariero.

Glede na to, da je do začetka prvenstva razreda MotoGP še vsaj več kot mesec dni je Valentino Rossi priznal, da želi navijačem ter tudi dirkačem čas krajšati z organizacijo virtualnega prvenstva razreda MotoGP. V uradni najnovejši verziji videoigre MotoGP naj bi se tako, po vzoru Formule 1 preko splet med seboj pomerili dirkači različnih tekmovalnih razredov.

“Poznam veliko dirkačev, ki so zelo dobri v tej videoigri. Med temi sta zagotovo Francesco Bagnaia ter moj brat Luca,” je za italijanski Sky Sports povedal Rossi. Sam sebe označuje kot ne najboljšega v igranju videoiger, kljub temu pa še vedno del te generacije.

“Še vedno se spominjam dneva, ko mi je mama kupila prvi PlayStation. Veselje ob tem, ko sem ga prinesel domov je bilo nepopisno. Takrat sem bil star 12 ali 13 let.”

Tudi, če se bo sam udeležil virtualne dirke pa to nikakor ne bo moglo zamenjati posebnega vznemirjenja, ki nastane pred pravo dirko.

“Običajno pred vsako dirko počepnem ob motociklu. Govorim z njim oziroma z njo. Povem ji, da sva od tega trenutka dalje samo jaz in ona ter, da mi mora v težkih trenutkih pomagati. Do sedaj mi še nikoli ni odgovorila, toda tu, če se bo to kdaj zgodilo ne bom presenečen. Ko končam z dirkanjem bo ravno ta občutek pred štartom tisti, ki ga bom najbolj pogrešal. V tistem trenutku je tebi ogromno adrenalina ter želje po dobrem nastopu zmešano z občutkom strahu pred napako. Vse skupaj je nepozabno.”

“Številni dirkači dirkajo ravno za ta občutek, ki ga dobiš po ogrevanju in traja do pričetka dirke. Ko ugasnejo luči si v povsem drugi dimenziji.”

Glede na to, da novi virus COVID-19 še ne kaže znakov popuščanja se zdijo odpovedi naslednjih nekaj dirk zelo verjetne. Razred MotoGP se bo tako (ko se zadeve normalizirajo) soočil z dilemo: sprejeti dejstvo, da bo letos manj dirk kot je bilo načrtovano ali pa v enem vikendu organizirati tudi po dve dirki. Zdi se, da naj bi bil Rossi bolj naklonjen drugi možnosti.

“Cilj je, da izpeljemo čim več dirk. Dve dirki v enem vikendu kot v razredu Superbike? Možno je, toda sezona se lahko izvede tudi dvanajstimi ali trinajstimi dirkami. Ni namreč ključnega pomena, da izvedemo vseh 20 dirk.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish