Klemen Trček se na Gorjancih po osmih letih vrača na slovenski asfalt

GHD Gorjanci: Klemen Trček se po osmih letih premora vrača na slovenski asfalt
Avtor prispevka: , objavljeno 13. junija 2019 .

Klemen Trček je pred sezono kupil dirkalnik MG ZR 105 in je sezono letos začel na dirki v Rechbergu (Avstrija), kjer je dosegel odlično 3 mesto v diviziji 1, po kar 8 letnem premoru.

Sezono je nadaljeval na dirki v Stubičkih Toplicah (Hrvaška), kjer je že vse dišalo po novih stopničkah, nato pa je sledila napaka v zadnji vožnji in izlet iz proge ter vrtenje, ta napaka je tako odnesla stopničke in je na koncu zasedel 6 mesto v diviziji 1.

Tretja dirka v letošnji sezoni pa je bila GHD Verzegnis (Italija), kjer je iz vožnjo v vožnjo stopnjeval čase in na koncu zasedel 4 mesto v svoji diviziji.

Že ta vikend se odpravljamo na gorsko hitrostno dirko v Gorjance, tako kot za voznika, kot za avto bo ta dirka prvič v karieri za Klemena Trčka kot na prejšnjih treh dirkah. Nastopil bo s dirkalnikom MG ZR 105, s katerim bo letos nastopil na vseh gorsko hitrostnih dirkah za državno prvenstvo.

“Po treh odpeljanih dirkah po osemletnem premoru, sem padel nazaj v dirkaški ritem. Z dirkalnikom se iz dirke v dirko bolj spoznavava in spoprijateljujeva. Veselim se prihajajoče dirke GHD Gorjanci, saj se po uvodni mini seriji odpeljanih dirkah v tujini po letu 2011 vračam nazaj na slovenski asfalt. Na GHD Gorjance se z ekipo odpravljamo z željo po nabiranju novih dirkaških kilometrov in v pričakovanju borb za najvišja mesta v diviziji 1,” je povedal.

Foto: PR

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish