Klemen Gerčar z boljšimi občutki

Avtor prispevka: , objavljeno 31. maja 2015 .

Na dirki prvenstva MXGP v Franciji je Klemen Gerčar, edini slovenski predstavnik v tem razredu, dosegel 25. in 26. mesto. Novih točk ni osvojil, pa vendar se iz Francije vrača z boljšimi občutki.

Preizkušnja v Franciji je pokazala, da se je delo na treningih v Belgiji obrestovalo, sicer se to na rezultatu ne vidi, je pa pomembno za Klemnov občutek na motociklu. »Rezultat je bil zelo podoben kot na dirki v Veliki Britaniji. A občutki so vseeno še boljši, veliko smo se igrali z nastavitvami vzmetenja in zdaj se vedno bolje počutim na motociklu. Starta na obeh vožnjah nista bila optimalna, potem pa mi manjka še nekaj samozavesti, zaupanja v motocikel, da bi se spustil v bolj tvegana prehitevanja. Na dirkah pa je to lahko ključno, ampak delam na tem, bolj ko zaupam motociklu, bolj zaupam tudi sebi. Na dirkah namreč odločajo malenkosti, in bolj ko je zanesljiva vožnja, manj ko je napak, boljši bodo rezultati,« je po dirki povedal Klemen.

Njegova naslednja preizkušnja bo že prihodnji konec tedna na dirki nemškega prvenstva ADAC v Bilsteinu, nato pa 14. junija sledi naslednja dirka MXGP v Italiji. »Veselim se dirke v Italiji v Maggori, ki jo verjetno obiskalo tudi veliko slovenskih navijačev, zato bom tam dirkal tudi za njih,« je še dodal Klemen