Kitajska dirka F1 tik pred odpovedjo zaradi protikoronskih ukrepov

Avtor prispevka: , objavljeno 22. novembra 2022 .

F1 naj bi se 16. aprila 2023 prvič po letu 2019 ustavila na Kitajskem, toda britanski BBC poroča, da je odpoved dirke neizbežna. V 2023 naj bi videli rekordno dolgo sezono s 24 dirkami, toda protikoronski ukrepi, ki na Kitajskem še vedno veljajo, zahtevajo da vsak, ki je pozitiven na testu za Covid-19, preživi pet dni v izolacijskem centru, nato pa še tri dni v izolaciji doma.

Oblasti ne bi naredile izjeme niti za člane karavane F1, vodilni možje tega športa pa naj ne bi bili pripravljeni tvegati, da kdo izmed njihovega osebja ostane ujet v državi.

VN Kitajske je v 2019 gostila jubilejno 1000. dirko za Veliko nagrado, na njej pa je zmago slavil Lewis Hamilton. Toda dirka bo očitno odpovedana, na koledarju dirk pa je naj ne bi bili pripravljeni zamenjati, zato bo med dirko v Avstriji in Azerbajdžanu nastala štiri tedenska praznina. Direktor F1, Stefano Domenicali naj bi se že dogovarjal z organizatorji dirke v Bakuju, da bi spremenili datum dirke v Bakuju in tako zmanjšali premor med dirkami.

Kitajska je sicer lani podaljšala pogodbo s formulo ena in naj bi dirke prvenstva F1 gostila do leta 2025.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish