Kimiju se težave kopičijo, Alonso cilja na “Bika”

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2014 .

Fernando Alonso je po doseženem petem mestu na kvalifikacijah za veliko nagrado Kitajske dejal, da mu bo na dirki morda uspelo izzvati Sebastiana Vettla in Daniela Ricciarda. “Zelo dobro se počutim,” je pojasnil Alonso. “Dirkalnik je bil boljši, kot v Bahrajnu, novi deli dirkalnika, ki jih imamo tu pa delujejo dobro.

Zavedamo se, da ni dovolj, a je začetek. To, da dirko začnemo s petega mesta je dober rezultat. Upam, da nam bo uspelo obdržati to mesto v prvih nekaj krogih dirke in nato slediti vodilnim.

V Bahrajnu smo se borili za deveto in deseto mesto, kar ni dovolj. Upam, da se bomo zdaj lahko borili za kaj več točk. Vemo, da sta Mercedesa nedosegljiva, toda upamo, da ne bomo prav daleč za Red Bulloma.”

Kimi Raikkonen je z drugim Ferrarijem izpadel v drugem delu kvalifikacij in bo dirko začel z enajstega mesta. “Zadnja dva dneva sta bila zelo težka. Že včeraj smo imeli tehnične težave, danes zjutraj pa smo tudi odpeljali le en krog. Kljub temu pa se mi dirkalnik bolje prilega. Žal sem v drugem delu kvalifikacij v hitrem krogu izgubil veliko časa v zadnjem sektorju, zaradi česar sem izpadel pred finalom.

Dirkalnik je bil zelo nepredvidljiv, saj je bil na nekaterih delih steze stabilen, na drugih pa ne. Imel sem nekaj težav z uravnoteženostjo dirkalnika, kar je imelo negativen vpliv na moj dosežek. Prezgodaj je še, da bi vedeli kaj je šlo po zlu, toda vsekakor nam ni pomagalo to, da smo včeraj izgubili toliko časa. Zdaj se bom osredotočil na dirko in poskušal ta konec tedna končati s solidnim rezultatom,” je povedal Finec.