Kimijev nastop v Koreji ni pod vprašajem

Avtor prispevka: , objavljeno 26. septembra 2013 .

Kimi Raikkonen, ki je med dirkaškim vikendom v Singapurju trpel hude bolečine v hrbtenici, je prepričan, da bo do naslednje dirke v Koreji že popolnoma pripravljen in brez težav.

Dirkač Lotusa je imel še največ težav na zadnjem prostem treningu ter na kvalifikacijah, toda na dirki je na bolečine uspel pozabiti in si priboril še eno uvrstitev na stopničke.

“Bomo videli, kako bo z mojim hrbtom, toda mislim, da bi moralo v Koreji že biti vse v redu, tako da bomo lahko poskušali sestaviti boljši konec tedna,” je povedal Finec po trinajsti dirki za letošnje svetovno prvenstvo. “Bolečin med dirko nisem čutil toliko, kot po njej. Še posebej v soboto je bilo zelo hudo. Skoraj bi odpovedal nastop, tako da smo na koncu s tretjim mestom lahko zelo zadovoljni, hkrati pa upam, da bomo te težave rešili do naslednje dirke.

Težave se ne pojavljajo prvič, ampak že kar nekaj časa. Po koncu sezone pa me čaka še nekaj dela,” je pojasnil Finec.

No, da Ledeni Mož le ni tako leden, je Kimi pokazal z odgovorom na vprašanje, če je bila dirka v Singapurju zanj najbolj boleča v karieri. “V soboto me je bolelo, toda zagotovo sem že doživel tudi bolj boleče konce tedna, ko se je kaj zalomilo, pri čemer pa ni nujno, da gre za fizično bolečino. Obstaja tudi bolečina, ki jo čutiš, kadar ne končaš dirke,” je odgovoril svetovni prvak iz leta 2007.

Da bo dirkač Lotusa popolnoma nared za dirko v Koreji pa je potrdil tudi njegov osebni trener Mark Arnall, ki je dodal, da operacija ne bo potrebna. “Kimi bo prihodnji teden v Koreji spet v popolni formi,” je za finski Turun Sanomat dejal Arnall.