KIMI RAIKKONEN: Prihodnost v F1 ni odvisna od rezultatov

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2021 .

Kimi Raikkonen je z 41 leti najstarejši dirkač v karavani letošnjega prvenstva F1. Finec je svojo kariero v Formuli 1 začel v sezoni 2001, ko so dirkalnike poganjali še 3-litrski desetvaljniki, ob koncu letošnje sezone pa se bo veteran moral posloviti, če ne bo podaljšal pogodbe z ekipo Alfa Romeo, oziroma podpisal novo s katero drugo.

Svetovni prvak iz leta 2007 je po težki lanski sezoni dejal, da je napredek ekipe letos občuten, da pa ne pričakuje, da bi na odločitev o njegovi prihodnosti vplivali rezultati moštva na stezi. “Dvomim, da bodo dosežki vplivali na to, kaj se bo zgodilo prihodnjo sezono,” je dejal. “Bolje ko nam gre, bolj zabavno je, ne le za naju, kot dirkača, temveč tudi za ekipo. Sezone, ko ne dosegaš pričakovanih rezultatov se vlečejo, kar se vidi tudi na obrazih sodelavcev. Toda ne glede na vse, bomo delali naprej in se poizkušali izboljšati do mere, ko se bomo lahko redno borili za točke. To nikakor ne bo lahko, saj si to želijo vsa moštva,” je dodal nekdanji dirkač Sauberja, McLarna, Ferrarija in Lotusa.

Napredek v formi dirkalnika je opazil tudi Raikkonenov moštveni kolega Antonio Giovinazzi, ki je prvo letošnjo dirko končal tik za Fincem, na dvanajstem mestu. “V primerjavi z lani smo precej hitrejši, dirkalnik pa je boljši, tako da smo lahko zadovoljni z napredkom,” je povedal Italijan. “Žal ni bilo dovolj, da bi osvojili točke, vendar smo zelo blizu najboljše deseterice, zato sem prepričan, da se lahko borimo za točke. Sam se zdaj osredotočam na Imolo, kjer bom spet dirkal v svoji domovini. Upam, da mi bo uspelo doseči dober rezultat s katerim bom razveselil Tifose.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish