Kimi Raikkonen: Ferrari gre lahko še hitreje 

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2018 .

Kljub temu, da je Sebastian Vettel v četrtek postavil neuradni rekord steze v Barceloni Kimi Raikkonen meni, da bi lahko s Ferrarijem postavil še hitrejši čas, če bi pri ekipi to hoteli. Sebastian Vettel je v četrtek postavil neuradni rekord steze, nato pa je zadnji dan testiranj Kimi Raikkonen postavil samo za desetinko slabši čas od svojega moštvenega kolega. Tako je Finec ob koncu zadnjega dneva testiranj razkril, da Ferrari še vedno ni pokazal svoje prave hitrosti.
Na vprašanje ali lahko Ferrari osvoji najboljši štartni položaj v Melbournu je dejal:
“To bomo videli čez štirinajst dni. Prepričan sem, da bi bili lahko še hitrejši, če bi hoteli, toda to zaenkrat še ne pomeni nič. Čez štirinajst dni bomo vsi vedeli kje smo, do takrat lahko le ugibamo kot smo to počeli pred začetkom testiranj.”

Raikkonen je v petek prvič lahko opravil prave simulacije dirk iz katerih se je, kot sam pravi veliko naučil.
“Splošno gledano imamo dober paket. Jasno je, da vedno obstajajo stvari, ki se jih da izboljšati, ampak to je normalno za vsak dirkalnik, tudi tistega, ki zmaguje. Naš dirkalnik je zelo zanesljiv in deluje brez težav.”
Finčev testni program na obeh predsezonskih testiranji je bil precej spreminjajoč in okrnjen zaradi slabega vremena na prvih testiranjih in bolezni na drugih. Zadnji dan testiranj je tako opravil 157 krogov od skupno 286.

“Vedno si želiš, da bi na testiranjih opravil čim več krogov in poizkusil opraviti čim več različnih stvari. Ni važno koliko krogov si opravil, ob koncu si vedno želiš, da bi jih lahko še več. Testiranja so bila zame daleč od tega, da bi bila popolna, prejšnji teden zaradi slabega vremena, ta teden zaradi moje bolezni. Toda mislim, da je za mano uspešen dan, tudi občutki so dobri, zato sem lahko optimističen pred začetkom sezone.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish