Kimi: Nismo neumni

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2014 .

Kimi Raikkonen pravi, da pri Ferrariju niso neumni in da dobro vejo, kaj morajo storiti, da bi zmanjšali zaostanek za vodilnimi. Moštvo iz Maranella je imelo nemalo težav na prvih treh dirkah letošnje sezone, najboljša uvrstitev pa je bila četrto mesto.

Finec, ki je lani z moštvom Lotus celo zmagal, letos pa s Ferrarijem še ni končal višje od sedmega mesta, verjame v svojo ekipo in je prepričan, da lahko svojo formo popravijo.

“Vsaj na papirju nam steza v Bahrajnu še najmanj ustreza, toda za naslednje dirke načrtujemo nekaj novih delov, za katere upamo, da nam bodo pomagali,” je povedal. “Vemo, kaj moramo popraviti. Vsi člani moštva se stoodstotno trudijo, a je potreben čas. To je dejstvo. Nismo neumni.

Žal pa trenutno pogled na končno razvrstitev dirk ni najlepši, vendar verjamem v ekipo, da nam bo uspelo obrniti srečo v svoj prid. S to, pa tudi z drugimi ekipami sem se že znašel v težkih položajih in prepričan sem, da nam lahko uspe.”

Raikkonen je bil v Bahrajnu precej bolj zadovoljen z nastavitvami svojega dirkalnika, čeprav je bila dirka težka. Kar dvakrat sta namreč vanj trčila druga dirkalnika, ekipe z Mercedesovimi motorji pa so v povsem drugem razredu, kot ostale.

“Mislim, da smo dirkalnik uspeli izboljšati. Občutek v njem je precej boljši,” je pojasnil prvak iz leta 2007, ki na dvodnevnem testiranju v Bahrajnu ni dirkal, bo pa imel na razpolago dva dni po dirki v Španiji. “Občutek je boljši, toda rezultati tega ne kažejo. Čaka nas še ogromno dela, forma pa lahko le še navzgor. Prepričan sem, da bomo že na naslednji dirki lahko močnejši.”