Kimi: Najverjetneje me nikoli več ne boste videli v dirkaškem paddocku

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2022 .

Kimi Raikkonen je priznal, da zelo uživa v dirkaškem pokoju ter da ga vrnitev v dirkaški paddock niti malo ne zanima. Finec je svojo zadnjo dirko v Formuli 1 odpeljal decembra lani v Abu Dhabiju nato pa skupaj v spremstvu žene Minttu in njegovih otrok zapustil prizorišče in s tem tudi Formulo 1. S tem je zaključil uspešno kariero dirkača, ki je z vmesno pavzo trajala kar 20 let.

Sedaj se želi povsem posvetiti družini, ki je bila zaradi športa ves ta čas prikrajšana zanj. Kot je Finec lani že večkrat povedal Formule 1, predvsem pa medijskega dogajanja ne bo niti malo pogrešal.

“Čas bo povedal svoje,” je na vprašanje o tem, če in koliko bo sploh pogrešal Formulo 1 odgovoril Kimi.

“Dirkanje je bila edina stvar, ki me je veselila zato morda nikoli več ne bom stopil v dirkaški paddock. Formula 1 nikoli ni bila moje življenje. Vedno so bile zame bolj pomembne druge stvari. To se tudi sedaj ne bo spremenilo.”

“Nisem nehal, ker ne bi imel več moči, ampak zato, ker lahko počnem boljše stvari, kot pa je sedenje v letalu in biti v hotelu. Vesel sem, da je vsega konec. Tudi dejstvo, da nisem zaključil zadnje dirke mi ne pomeni nič.”

O prihodnosti ne razmišlja

Kaj bo Finec počel v prihodnosti torej ni znano. Trenutno je povsem predan svoji družini in ne razmišlja o morebitnem nastopu na kakšni vzdržljivostni dirki.

“Ne vem kaj bom počel. Otroci si želijo psa. Videli bomo kako bo s tem, morda bo sedaj dovolj že to, da bom sam več doma. Najbolj se veselim počitka. Počitnice bodo sedaj v pravem pomenu besede. Poletni premor, ki traja dva do tri tedne ni to kar bi si mislili. Ves čas moraš trenirati in v mislih imaš to, da se boš kmalu vrnil nazaj. Sedaj tega ne bo več.” 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish