Kimi naj se izboljša ali odide

Avtor prispevka: , objavljeno 25. junija 2014 .

Nekdanji svetovni prvak Jacques Villeneuve meni, da mora Kimi Raikkonen pokazati boljše predstave ali pa oditi domov.

Raikkonen letos doživlja težko sezono, potem ko je k moštvu Ferrari prestopil iz Lotusa. Njegov najboljši dosežek sta dve sedmi mesti, čeprav mu je v Monaku kazalo na tretje mesto, dokler ni vanj trčil Max Chilton.

Finec je na zadnji dirki v Avstriji v cilj pripeljal na desetem mestu, Fernando Alonso pa v enakem dirkalniku na petem. Tudi točkovno je Španec zbral 60 točk več. Raikkonen 19, Alonso pa 79 točk.

“Kimi ne zna voziti prefinjeno,” je ocenil Villeneuve, ki je v 11 letih dirkanja v formuli ena osvojil kontroverzni naslov prvaka v letu 1997. “On stopalko za plin tišči do konca ali pa ne. Letos se je nekajkrat zavrtel, kot da bi vozil v formuli 3,” je ocenil Villeneuve.

“Če ne more opraviti svojega dela v formuli ena, naj gre domov. Zelo izkušen dirkač je in ne bi smel po vsaki dirki iskati izgovorov, kot da je še novinec. Svoj dirkaški slog bi moral spremeniti v dveh ali treh dirkah, ter se prilagoditi. Če tega ne more, to pomeni, da je nekaj narobe.

Ne moreš ves čas iskati izgovorov, ko si enkrat svetovni prvak,” je dodal Kanadčan, ki je svojo kariero zaključil leta 2006, te dni pa se preizkuša v svetovnem prvenstvu v relikrosu.