Čas kislih kumaric: Kimi k Ferrariju namesto Vettla?

Sebastian Vettel Ferrari 2019 Formula 1
Avtor prispevka: , objavljeno 21. julija 2019 .

Čas kislih kumaric, oziroma “silly season” kot obdobju, ko ob pomanjkanju pravih novic in se razmahnejo takšne ali drugačne govorice, rečejo v Formuli 1, je postregel z novo, noro govorico. In sicer naj bi Sebastian Vettel po letošnji sezoni zapustil moštvo Ferrari. A to, da bo Nemec zaključil sodelovanje s Ferrarijem je del številnih govoric, toda zdaj se govori, da bi ga zamenjal kar Kimi Raikkonen. Finec je pred letošnjo sezono svoje mesto v dirkalniku iz Maranella prepustil Charlesu Leclercu, a po govoricah italijanskih medijev pa naj bi se že tretjič v svoji karieri vrnil v moštvo Ferrari.

Vettel v točkovanju prvenstva F1 zaseda tretje mesto s 100 točkami zaostanka za vodilnim Lewisom Hamiltonom, čeprav naj bi bil štirikratni svetovni prvak s Ferrarijem letos eden izmed glavnih favoritov za naslov prvaka. Toda dirkalnik SF90 ni izpolnil pričakovanj, ki so bila po obetavnih zimskih testiranjih v Barceloni kar visoka, še vedno pa so predmet vročih razprav Vettlove napake na stezi.

Vettel je na VN Kanade v Montrealu prvi pripeljal v cilj, a je ostal brez zmage zaradi pet sekundne kazni zaradi incidenta s Hamiltonom. To naj bi sodu izbilo dno in Nemec naj bi bil pripravljen zapustiti Formulo 1 in to kljub temu, da je 32-letni Vettel nedavno dejal, da bo dirkal vsaj še do konca prihodnje sezone.

Če Sebastian res zapusti moštvo Ferrari, naj bi po besedah italijanskega Circus F1 v Maranellu želeli v dirkalnik posesti drugega izkušenega dirkača, ki je že postal svetovni prvak. Na izbiro naj bi imeli Hamiltona, za katerega je skoraj neverjetno, da bi želel zapustiti Mercedes, Fernanda Alonsa, ki je že zavrnil morebitno vrnitev v Formulo 1 in Raikkonena, ki do danes ostaja zadnji Ferrarijev svetovni prvak, prav tako pa je tudi njihov zadnji zmagovalec, potem ko je lani v Austinu po nekaj letnem premoru zmagal.

Finec letos dirka za moštvo Alfa Romeo (Sauber), kjer je za moštvo osvojil več kot 95% od vseh njihovih letošnjih točk.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish