Kimi bo ostal zaradi konkurenčnega dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 7. maja 2013 .

 
Lastnik moštva Lotus, Gerard Lopez je prepričan, da bo Kimi Raikkonen ostal v njegovi ekipi, če mu bo le ta še naprej nudila konkurenčen dirkalnik. Finčeva pogodba z Lotusom poteče ob koncu letošnje sezone, tako da se za njegove usluge zanimajo pri številnih drugih ekipah, vključno z Red Bullom.

“Kimi je fantastičen človek,” je povedal Lopez. “Zelo nam je hvaležen, da smo mu pomagali priti do tu, kjer je. Mi pa smo zelo hvaležni, da je našo ekipo pripeljal do trenutnega položaja. Odlično smo se ujeli. Prepričan sem, da bo Kimi ostal z nami, če mu bomo še naprej nudili tisto, kar hoče, tako v smislu konkurenčnega dirkalnika, kot ostalih stvari.

Zaveda se, in to nam je tudi zaupal, da tega, kar ima pri nas, ne more dobiti nikjer drugje. Ne glede na to, ali je dirkalnik moder, rdeč ali srebrn. Toda tudi to je del dikanja. Zagotoviti mu moramo dober dirkalnik. Zdaj ima takšnega in dokler ga bo imel, bo ostal z nami,” je prepričan Lopez.

Raikkonen je od svoje vrnitve v karavano formule ena leta 2012 z Lotusom zmagal že dvakrat, trenutno pa je drugi v skupnem seštevku prvenstva, le deset točk za vodilnim Sebastianom Vettlom. Lopez pravi, da ni nikdar dvomil, da je Raikkonen sposoben pokazati takšno formo, potem ko se je vrnil iz sveta relija, kljub temu, da so njegovo izbiro dirkaške zasedbe številni spremljali z mero skeptičnosti, predvsem na račun Finčeve javne podobe, ki velja za zelo sproščeno. “Za lansko sezono smo na izbiro imeli enajst kandidatov. Navzven Kimi še zdaleč ni bil najbolj očiten kandidat, razen za nas,” je dejal. “Zelo smo ponosni, da smo se odločili zanj, saj smo bili stoodstotno prepričani, da ima vse potrebne kvalitete. Pogovoril sem se z njim in vedel sem, v kaj se spuščam. Vedel sem, da v dirkalnik ne bo sedel nekdo, ki bo vsak teden snemal reklame. To tudi ni nekaj, kar hočemo. Toda vedeli smo, da bomo dobili pravega predanega dirkača.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj