Key: Hondin motor ni daleč za Renaultovim

Avtor prispevka: , objavljeno 2. marca 2018 .

Tehnični direktor ekipe Toro Rosso James Key meni, da bi lahko bili Hondini pogonski sklopi v letošnji sezoni tako dobri kot Renaultevi, ob tem dodaja da že lani niso bili tako slabi kot se je zdelo.

Po treh zelo slabih sezonah sodelovanja med Hondo in Mclarenom, ki kot glavnega krivca za vse težave vedno navajal japonskega proizvajalca motorjev, se je to sodelovanje ob koncu lanske sezone prekinilo. Z Japonci pa so začeli sodelovati pri ekipi Toro Rosso. Čeprav moštva v prvih štirih dneh testiranj niso opravila veliko kilometrov, da bi lahko podajali bolj trdne ocene, so lahko tako pri Hondi kot pri ekipi Toro Rosso zelo optimistični. Oba dirkača sta v Barceloni pridno nabirala kilometre, ob tem pa je vse potekalo praktično brez težav. Zato je James Key prepričan, da trenutno Hondini motorji niso daleč za motorji ekipem Renault.

“Trenutno še ne vemo kaj so letos storili pri ekipi Renault in kako dobri so njihovi motorji. Toda, glede na videno so naši motorji blizu njihovim. Ne povsem, toda zagotovo bližje kot v lanski sezoni. Mislim, da so bili Hondini motorji že ob koncu lanske sezone skoraj tako dobri kot njihovi, pozimi pa so naredili še korak naprej.”

Key ob tem dodaja, da je bil pozitivno presenečen nad tem, kako zelo se trudijo in s kakšno predanostjo delajo v Hondini tovarni.

“Dobra stvar, ki sem jo že lani videl pri Hondi je ta, da so kljub vsem težavam, ki so jih imeli v lanski sezoni še vedno zelo predano in uspešno razvijali svoj motor in to se je na koncu sezone tudi poznalo. Ob koncu sezone je bil njihov napredek res očiten. Upam in verjamem, da se bo ta trend nadaljeval tudi letos in se bomo tako že na sredini al pa ob koncu sezone enakovredno borili z ekipo Renault.”

Dokaz napredka Honde je tudi ta, da je prav ekipa Toro Rosso na prvih letošnjih predsezonskih testiranjih v Barceloni opravila največ krogov izmed vseh ekip – 324 krogov. Pri ekipi Toro Rosso so po prvih dneh testiranj zelo zadovoljni in optimistično pričakujo letošnjo sezono, v kateri verjamejo da se lahko s pomočjo Honde enakovredno kosajo z ekipo Renault.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj