Keke Rosberg ponosen na svojega sina

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2016 .

Že nekaj let Keke Rosberg svojega sina Nica Rosberga hvali le bolj na tiho, saj imata dogovor, da se ne pojavlja veliko v javnosti. Pa vendar so Kekeja zadnji uspehi njegovega sina pripeljali do tega, da je imel intervju za nemški časnik Auto Bild motorsport. »Zanj trenutno vse poteka kot namazano,« je Keke pohvalil šest zaporednih zmag svojega sina. Tudi na »listi najboljših« je Keke daleč zadaj za svojim sinom.

Nico Rosberg je pretekli vikend dosegel 17. rekord svoje kariere. Njegov oče je imel v času svojih devetih let aktivne kariere le pet zmag. »Samo v zadnjih šestih mesecih je Nico dosegel več zmag kot jaz v celotni aktivni karieri,« je bil ponosen v svojem pogovoru.

Statistično gledano Keke ni edini oče, ki ga je v svoji karieri Formule 1 premagal sin. Damon Hill je v svoji karieri s svojim 22 zmagami premagal očeta Grahama, ki jih je imel 14. Jacques Villeneuve je bil z 11 velikimi pokali uspešnejši kot njegov oče Gilles, ki jih je imel 6. Boj Nica proti Kekeju ni edini boj, saj imamo v Formuli 1 še dva aktualna mlada voznika, ki gresta po stopinjah svojega očeta. Max Verstappen in Kevin Magnussen tako še imata možnost, da lahko tudi onadva na »lestvici najboljših« premagata svoja očeta.

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo