Kdo stoji za portalom svet-hitrosti.com?

Avtor prispevka: , objavljeno 8. januarja 2023 .

Ker smo skupaj že skoraj 10 let, je skrajni čas, da se vam tudi uradno predstavim. Da boste sploh vedeli, kdo se skriva za ljubiteljskim portalom svet-hitrosti.com

Sem Blaž Štremfelj. Že od kar se spomnim, sem velik ljubitelj avto-moto športa. Še vedno se v živo spominjam, kako sem z zanimanjem na kavču opazoval vsako dirko formule 1, ki jo je spremljal oče. Najverjetneje od tu tudi izhaja moja ljubezen do dirk. Tako rečeno F1 spremljam že 30 let.

Blaž Štremfelj- ustanovitelj portala

Da pa ni vse ostalo samo na ravni gledalca, sem z očetom hodil na avtokros in rally. Oče je bil na večih dirkah sodnik, sam pa sem že v osnovni šoli prevzel nalogo redarja, kar se mi je kot 11 letnemu dečku zdelo fenomenalno, ker sem dirke lahko spremljal povsem od blizu.

Tako sem redno spremljal slovensko hitrostno sceno, kot tudi, meni še vedno najljubšo formulo 1. Da bi se pomeril kot dirkač, žal za enkrat še nisem imel priložnosti, sem pa veliko prijateljskih dirk odpeljal z gokarti.

Moje zanimanje za tovrstne športe sem kasneje prenesel v novinarske vode. kot dijak in študent sem za tednik Avtomanija, dnevnik Ekipa in spletno stran F1 magazin pisal članke o Formuli 1 in Motogp. Zaradi tega sem tudi pričel redno spremljati motoristične dirke, ki so me seveda hitro prevzele.

Ker so se kasneje naše poti razšle, ljubezen do pisanja in spremljanja dirk pa je ostala, sem konec leta 2013 brez izobrazbe ali kakršnega koli znanja, kot samouk postavil portal svet-hitrosti.com. Ker je vse skupaj le moje veselje in moj največji hobi, je šel napredek zelo počasi. Ob redni službi in pol leta staremu dojenčku pač nisem mogel posvetiti vsega časa v svoj hobi, zato je bila spletna stran in pisanje, vedno nekoliko na stranskem tiru ali bolje rečeno moj mali nočni projekt.

Čeprav se je v teh letih velikokrat porajalo vprašanje zakaj to sploh počnem, ker roko na srce mi portal nikoli ni prinašal financ, si na to ne znam odgovoriti. A tako vsaj najdem čas da počnem nekaj, kar imam res rad. Spremljam dirko, spremljam dirkače, iščem in berem novice iz tujih virov in jih za vas povzemam in delim v slovenskem jeziku.

Kakor le lahko, se trudim, da so novice zanimive in ažurne. Ne vem ali začutite to ali ne, ampak stremim k temu, da so novice nepristranske, saj moje mnenje pri podajanju novic nikakor ni pomembno in moja želja je, da vam to tudi pokažem. Upam, da vas je čim več takega mnenja in ta del mojega dela tudi občutite.

Ker pa sam nikakor nisem zmogel vsega pokrivati sam, bi se na tem mestu iz srca zahvalil vsem, ki so mi kadarkoli pomagali pri pisanju, ali pa urejanju kakšne druge malenkosti na strani. V teh letih se jih je nabralo kar nekaj. Vsi so bili pripravljeni sodelovati tako kot jaz, izključno le ljubiteljsko in prostovoljno.
Spomnil bi se rad prijatelja Simona Omahna, ki mi je stal ob strani vse od začetka, do njegove mnogo prezgodnje smrti.

Tomaž Strgaršek- moja desna roka

Poleg tega bi se še posebej rad zahvalil tudi Tomažu Strgaršku, ki kljub temu, da pisanje opravlja izključno prostovoljno, ob meni ostaja že vrsto let in pokriva vse, kar meni ne uspe in poskrbi, da bralci ne ostanete brez svežih novic. Brez težav ga lahko poimenujem kar moja desna roka, saj vem, da se lahko zanesem nanj.

Nika Štremfelj- moja podpora in motivacija

Zahvalil pa bi se tudi svoji ženi Niki, ki mi je vsa ta leta stala ob strani. Ko sem bil sam v službi je napisala in objavila kakšno novico in me bodrila, kadar sem imel občutek, da je vse brez veze in izgubljam čas s pisanjem, medtem, ko bi lahko brezskrbno ležal na kavču ali pa pač počel kaj drugega… pa nisem.

V veliki meri pa bi se rad zahvalil vsem vam, ki nas spremljate, berete, všečkate, komentirate in delite naše objave, saj je edina nagrada za nas to, da nas spremljate in ste aktivni.

Obljubljam, da se bomo v prihodnje še bolj trudili, vam ponudili čim več svežih objav in novic, ter upam, da nas boste z veseljem spremljali še naprej.
Bi vas pa na tem mestu pozval, da v komentar pod objavo, zasebno sporočilo na facebooku, ali pa na email naslov info@svet-hitrosti.com pošljete vse vaše predloge, komentarje, graje in pohvale, saj nam boste s tem pomagali stran in delovanje še izboljšati.

Se beremo!

6 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
Aljoša Kaučič
2 mesecev pred

Lahko bi vključili tudi motokros (Tim Gajser in Jan Pancar) mislim da je kar nekaj oboževalcev tega športa

Blaž Štremfelj
2 mesecev pred

Aljoša Kaučič se bomo potrudili!

Blaž Štremfelj
2 mesecev pred

Blesi Lesi hvala!

Blaž Štremfelj
2 mesecev pred

Pela Roadwolf hvala!

Tamen Severin
2 mesecev pred

Zelo lepo od tebe. Tudi sam spremljam moto šport že od dirk v Preluki v 70tih. Hvala ti za trud!

Blaž Štremfelj
2 mesecev pred

Tamen Severin hvala ker nas spremljate!