Kdo hoče sesti za volan dirkalnika?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2018 .

​“Žal avtomobilske dirke niso šport, kjer bi potreboval zgolj nove superge in žogo,” pravi Iztok Franko, idejni vodja projekta Let’s Race, ki iz izkušenj dobro ve, da avtomobilske dirke veljajo za enega najdražjih športov nasploh.

“V življenju sem se moral odreči marsičemu, da sem odpeljal zgolj nekaj dirk. V Sloveniji je trenutno najlažja opcija za vstop v avtomobilistično dirkanje z dirkalnim Twingom. S Twingom sem namreč lani uspel odpeljati dve 4-urni dirki na dirkališču Gaj v Cerkljah in izkušnja je bila nepozabna,” nadaljuje Franko. S projektom bo poskušal omogočiti dirkanje vsem, ki bi si to želeli, a doslej niso imeli prave priložnosti.

Do konca meseca februarja tako zbira sredstva prek platforme Adrifund. Ciljni znesek je 12.000 evrov. Trenutno pa je v zgolj dobrih ​nekaj dneh že presegel ​22 % zastavljenega cilja. Ljubitelji avtomobilskih dirk lahko prispeva​te poljubne vsote ter si z vložki zagotovi​te različne ugodnosti, kot so taxi in samostojne vožnje, zakup za 4-urno dirko ali pa različne velikosti (mere vidnosti) sponzorskih nalepk na dirkalniku.​ Prav vsakdo, ki podpre projekt pa dobi še 20 % popust na izdelke svetovno znane znamke SPARCO na strani rally-shop.si.​

Projekt lahko podprete na tej povezavi: https://www.adrifund.com/project/view/357

Po uspešnem zbiranju sredstev bo Franko (predvidoma še v februarju) kupil osnovnega serijskega Twinga in vse dele, ki jih potrebuje za predelavo v dirkalnik. Nato bo dirkalni Twingo korak za korakom pripravljen​ s pomočjo ekipe LEMA Racing​. Po uspešnem testiranju se bo​ste vsi podporniki lahko zapeljali po stezi​, udeležili dirke ali kakšnega team-buildinga​.

Uspeh projekta izdelave in voženj z dirkalnim Twingom je torej odvisen od ​tvoje ​podpore. Franko tako še sporoča: “Ne pozabi, Kjer je volja, je pot. Naredi prvi korak v tej smeri sedaj. Se vidiva na stezi!”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish