Kdo bo prevzel Rossijevo slavno #46?

Avtor prispevka: , objavljeno 9. septembra 2016 .

Pred dirko MotoGP v Misanu so “upokojili” štartno številko 58, ki jo je nazadnje nosil Marco Simoncelli, tragično preminuli mladi dirkač.

Ob tem se je razvnela debata, ali bi se morale štartne številke upokojiti skupaj z dirkači, ki jih nosijo ob tem ko prenehajo z dirkanjem, ali ne. Valentino Rossi, za katerega je po 20 letih dirkanja v svetovnem prvenstvu, številka 46 postala sinonim, pa je dejal, da ga ne bi motilo, če bi kak drug dirkač v prihodnosti izbral “njegovo” štartno številko 46, potem ko se bo sam poslovil od dirkanja.

“Ne bi rad videl, da številka 46 izgine z dirkalne steze,” je dejal Rossi, ki nikoli v sezonah, ko je nastopal kot aktualni ptvak, na motor ni nalepil št.1 namesto 46.

“Raje vidim, da ostane na voljo, tako da jo lahko uporabi kdo drug, če želi,” je še dodal dirkač Yamahe.

Kdo bi lahko v bodoče nastopal s številko 46 še ni znano, saj se v paddocku razredov Moto3 in Moto2 za to potezo ni odločil še nihče. Je pa z njo lani v prvenstvu CEV Moto3 nastopal trenutni dirkač Rossijevega moštva Sky VR46, Nico Bulega.

Simnocellijeva številka 58 je sicer na voljo, če bo njeno uporabo dovolila Marcova družina, sicer pa bo ta ena izmed redkih štartnih številk, ki v MotoGP niso na voljo in sicer #34 Kevina Schwanza, #48 Shoye Tomizave, #65 Lorisa Capirossija, ter #74 Daijira Kata.

Foto: Yamaha

0 0 glasovi
Oceni komentar