Kdo bo kriv za Schumacherjevo nesrečo?

Avtor prispevka: , objavljeno 5. januarja 2014 .

Medtem ko se Michael Schumacher še vedno bori za življenje pa v ozadju že potekajo preiskave, s katerimi želi družina Schumacher dobiti nekaj odgovorov. Odgovore pa po navedbah nemških medijev iščejo tudi zavarovalnice, ki naj bi želele krivdo pripisati Schumacherju, da bi tako znižale višino odškodnin, ki bi lahko segale v milijone evrov.

Razlage preiskovalcev in nekaterih prič, ter predstavnikov družine se precej razlikujejo. Slednji trdijo, da je Nemec smučal počasi, previdno izven proge pa zgolj zato, ker naj bi pomagal hčeri znanca, ki je padla na tistem predelu. Nekatere priče pa trdijo, da je nevarno smučal po neurejeni progi, kar potrjuje tudi dejstvo, da se je čelada ob udarcu razpolovila, to pa naj bi se zgodilo le pri visokih hitrostih.

Preiskovalcem so v pomoč posnetki s Schumacherjeve čelade, pa tudi amaterski posnetki, ki so jih po naključju posneli ostali smučarji na progi.

O tem, kdo je kriv bo na koncu odločalo tožilstvo v Albertvillu, ki bo tehtalo med odgovornostjo Schumacherja samega, proizvajalca čelade ter  izposojevalca smuči, ki naj bi napačno nastavil vezi na smučeh, ki se ob nesreči niso odpele. Veliko možnosti pa je, da bo odgovornost moralo prevzeti kar smučišče, saj na mestu nesreče bojda ni oznak, ki bi smučarje opozarjale na neurejen del proge.