Kawasaki preučuje možnost izdelave omejene serije motociklov

WSBK: Kawasaki razmišlja o specializirani seriji motociklov za boj proti Ducatiju
Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2019 .

Potem ko je Ducati s svojim motociklom V4 R povsem zasenčil Kawasaki in njihovega zvezdnika Jonathana Reo, zdaj v moštvu zelenih že tehtajo možnosti za prihodnjo sezono, ko nameravajo premagati italijansko moštvo. Kawasakijev motocikel ZX-10RR letos še ni bil kos Alvaru Bautisti in njegovemu Ducatiju V4 R, prvo boljšo priložnost pa bi lahko imeli na dirki v Imoli, kjer je Rea v preteklih letih kazal najboljšo formo.

Medtem pa vodilni možje že kujejo načrte za prihodnost, o tem pa se je razgovoril vodja ekipe, Guim Roda. V pogovoru za španski radio Marca ni želel razkriti preveč podrobnosti: “Ne morem in ne smem prehitevati,” je dejal. “Za sezono 2020 moramo oceniti modele in načrte za proizvodnjo naših motociklov, ter do kakšne mere lahko uberemo enak pristop kot Ducati, ki je izdelal majhno serijo motociklov.

Z ZX-10 RR smo nastopali že dve leti nazaj, zato moramo videti, če lahko kaj storimo glede tega.”

Ducati je za letošnjo sezono izdelal omejeno serijo cestnih motociklov, ki temeljijo na njihovih motociklih razreda MotoGP. Rea je pred časom že opozoril, da bodo njihovemu primeru počasi morali slediti tudi ostali proizvajalci. “Za zdaj smo interno razpravljali predvsem o tem, da ne smemo odnehati in da moramo Jonnyu ponuditi motocikel, s katerim se bo lahko kosal z Bautisto. Svoj izdelek moramo prilagoditi tako, kot je potrebno, da zmagamo v svetovnem prvenstvu.”

Kljub vrsti porazov pa se zdi, da motivacija v moštvu Kawasakija ni okrnjena. “Ko zmaguješ se moraš izogibati pretiranemu občutku premoči, toda ko izgubljaš moraš nekje najti motivacijo. Vsi v ekipi želimo čim prej pritisniti na Alvara in Ducati,” je še pojasnil Roda.