Kariera Marqueza še ni končana!

Avtor prispevka: , objavljeno 23. maja 2021 .

Marc Marquez je po poškodbi na prvi dirki v sezoni 2020 izpustil celotno sezono in prve dve dirki v sezoni 2021. Rezultati, ki jih dosega po devetmesečnem premoru so impresivni. Na koncu članka smo priložili še slike na katerih je razvidno, da veliko dela na fizični pripravljenosti in uživa v tem. Ter tudi posnetke prvega kroga po vrnitvi in nekatera prehitevanja z Valentinom Rossijem.

Mnogi so težko pričakovali Marquezov prihod in kdor je menil, da se bo takoj vrnil v zmagovalni ritem se je motil. Težko je bilo pričakovati, da se bo po tako dolgi odsotnosti takoj boril za zmago, čeprav je v določenem delu dirke v Le Mansu dokazal, da je tega zmožen saj je vodil določen del dirke do padca. Da bi se vrnil v boj za najvišja mesta bo potrebno še malo počakati.

Padci so sestavni del tega športa in pri Špancu predvsem zaradi njegovega sloga vožnje jih ne primankuje. Tudi po njegovi vrnitvi padcev, kjer se mora še bolj čuvati, saj njegova roka ni še dokončno sanirana padcev ni malo. Zdi se kot da hoče preveč na silo priti med najboljše in potem dela napake.

Razloge, zakaj kariera Marca še ni končana lahko iščemo na več straneh:

Če pogledamo njegovo starost je v zelo zrelih letih a ni še med najstarejšimi v MotoGP. Čeprav prihajajo mnogi mlajši, kot so Fabio Quartararo, Pecco Bagnaia, Aleix in Pol Espargaro in podobni, ki imajo mnogo več zagona in se poskušajo dokazati. Če pogledamo starost Valentina Rossija ima lahko Marquez še več, kot 10 let dirkanja pred seboj.

Seveda pa so tu poškodbe, ki so močno prekrižale pot Špancu. Skoraj eno leto odsotnosti je pustilo svoje posledice na vožnji Marca, ki v tem trenutku ni tako agresivna. Kadar pa je, se hitro pripeti napaka in posledično padec, kar jih po njegovi vrnitvi ni manjkalo. Vemo pa, da je zdravstvo močno napredovalo in se da takšne poškodbe sanirati. Če bo Marquez ujel neko ravnovesje med hitrostjo in številom napak, ki se mu pripetijo bo lahko spet računal na najvišja mesta mogoče tudi na naslov.

Med premorom je izgubil veliko kondicije in občutka za vožnjo. Oboje bo moral pridobiti nazaj in tako bo lahko postal bolj konkurenčen.

Razlog za motivacijo pa lahko iščemo tudi v devetem naslovu svetovnega prvaka s čimer bi se Marquez izenačil z legendo MotoGP Valentinom Rossijem, ki neuspešno lovi svoj deseti naslov. Rivalstvo, kdo bo po koncu obeh karier zapisan kot najboljši dirkač v zgodovini obstaja, čeprav zares verjetno ne bomo nikoli vedeli, saj je mnogo privržencev ki so bolj naklonjeni Marquezu veliko navijačev pa ima tudi Rossi.

Veliko bolj je začel delati na fizični pripravljenosti in uživanju v času ki ga preživi tudi izven dirkališč:

PRVI KROG PO VRNITVI:

DVOBOJI MARQUEZA IN ROSSIJA:

https://youtube.com/watch?v=opLz3xirD2I&feature=share
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish