Kallio po poškodbi kolena zaključil nastop v Nemčiji

Avtor prispevka: , objavljeno 14. julija 2018 .

Testni dirkač moštva KTM, Mika Kallio, ki je na drugem prostem treningu v Sachsenringu grdo padel, vanj pa je priletel še njegov motocikel, je s svojim nastopom zaključil, saj je obsežnejši zdravniški pregled pokazal poškodbo vezi. Finec se je kot wildcard dirkač moštva KTM pripravljal na svoj tretji nastop letos.

Glede na obseg poškodbe bo verjetno moral izpustiti tudi KTM-ovo domačo dirko na Red Bull Ringu, ki bo na sporedu prihodnji mesec.
“Naredil sem napako na zaviranju,” se je spomnil nesreče. “Preveč sem zaviral s prednjo zavoro, zato je dvinilo zadnjo gumo s tal. Zapeljal sem z linije in v pesek. Videl sem, da je hitrost precej visoka, žal pa mi ni uspelo spremeniti smeri, zaščitne gume pa so bile vse bližje. Vse se je zgodilo v eni ali dveh sekundah, zato sem moral hitro ukrepati. Poskušal sem položiti motor v pesek, da bi se izognil močnemu trku, toda trčil sem v ogrado. Nekako me je zatem zadel še motor in mi verjetno poškodoval koleno. Glede na hitrost sem imel srečo, saj bi se lahko končalo precej slabše. Čutil sem, da nekaj ni vredu s kolenom, toda hkrati sem čutil olajšanje. Vsekakor nisem načrtoval, da se bo moj konec tedna končal na tak način. Že prej sem imel poškodovane vezi, toda mislim da ne tako, kot zdaj.

Vsako premikanje je zelo boleče. Sprva sem upal, da gre le za udarec, toda kasneje so zdravniki ugotovili, da bo potrebna operacija. Zdaj moramo narediti načrt, ter se vrniti, ko bo vse vredu. Močno si želim dirkati v Avstriji čez štiri tedne. Težko rečem, kaj se bo zgodilo, toda upam, da bom lahko dirkal.”