Kako je Kvyat v Suzuki rešil Ferrari

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2018 .

Ferrariju je v soboto pred VN Japonske kazalo, da so našli rešitve in da sta njihova dirkalnika konkurenčna tudi Mercedesovim. Sebastian Vettel je zadnji trening končal le 0.116 sekunde za Lewisom Hamiltonom in s tem napovedal tesen obračun za najboljši štartni položaj, katerega pa zaradi spleta okoliščin oziroma dežja in taktične napake moštva, nismo videli.

Tako Vettel kot njegov moštveni kolega Kimi Raikkonen sta v soboto kazala boljšo formo kot v petek, izkazalo pa se je, da je bilo za to potrebno z dirkalnika odstraniti zadnje krilce, katerega je moštvo iz Maranella prvič uporabilo v Singapurju, ter zadnje vzmetenje. Obe novosti so v garaži zamenjali v noči s petka na soboto, k temu pa je po informacijah iz moštva v veliki meri botrovalo odkritje Danila Kvyata, testnega dirkača moštva, ki je v petek in soboto pridno delal v moštvenemu simulatorju.

Rus je ugotovil, da je starejša konfiguracija dirkalnika bolj primerna za stezo v Suzuki, saj naprimer zadnje krilce ni delovalo tako, kot bi moralo in posledično sta oba dirkalnika imela težave z gumami. Krilce je bilo zasnovano tako, da je ob največji obremenitvi nekoliko zmanjšalo podtlak, zato sta Raikkonen in Vettel imela težave z drsenjem zadka v hitrih ovinkih.

Na dirkalnika so tako namestili stari zadnji krilci, ki sta bili prvič uporabljeni v Silverstonu, kjer je steza v nekaterih pogledih podobna tisti v Suzuki. Krilce se je dobro obneslo v kombinaciji ovinkov Maggots in Becketts, ki so podobni S ovinkom v Suzuki. Kvyatove ugotovitve sta kasneje podprla tudi Vettel in Raikkonen.

Ferrari je z drugačnim vpetjem in prednjim krilcem veliko izgubljal tudi v Rusiji, kjer so bili najbolj na udaru predvsem v tretjem sektorju. V Suzuki pa sta dirkača izgubljala čas v vseh delih steze, saj zadnjih gum nista mogla obdržati na delovni temperaturi. To je dalo znak, da morda gre za težavo z vpetjem in zadnjim krilcem, zato so se prvič po dirki v Barceloni pri Ferrariju odločili vrniti na starejšo konfiguracijo dirkalnika.

Na prvih dirkah sezone Ferrari ni imel težav s temperaturo gum, po izboljšavah zadnjega vpetja in z novim zadnjim krilcem pa se je moštvo znašlo v težavah. Te so v Suzuki zasilno rešili v soboto, tega pa niso uspeli pokazati, saj je na moštvenem zidu prišlo do taktične napake, zaradi katere sta dirkača zadnji del kvalifikacij začela na gumah za dež, čeprav je bila steza še suha. Raikkonen je svoj hitri krog odpeljal nekoliko prej kot Vettel in se uvrstil na četrto mesto, Nemec pa je bil obsojen na deveto štartno mesto.

Dirka v Austinu pa bo pokazala, ali so zdaj v Maranellu vendarle našli pravo pot, saj so tja pripeljali zadnji paket novosti za letošnjo sezono, za zdaj pa še ni povsem jasno, ali bodo med njimi tudi nova ‘Mercedesova’ platišča, o katerih so nedavno poizvedovali pri mednarodni avtomobilistični zvezi FIA. Nemško moštvo je z njimi v Belgiji in Singapurju odpravilo pereče težave z delovno temperaturo gum, FIA pa je Ferrariju pojasnila, da so le ta povsem v skladu s pravili.