Kako je GROSJEAN s svojo NESREČO pokvaril MAGNUSSENU presenečenje

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Za slovo je Kevin Magnussen od ekipe Haas prejel prav posebno darilo – volan dirkalnika, ki si ga je Danec že dolgo želel. Šef ekipe Haas, Günther Steiner, je že po imel enega na razpolago kot poslovilno darilo po štirih letih skupnega življenja za vsakega izmed dirkačev.

“Želel sem jim podariti darilo, ki ni poceni,” pravi južni Tirolec. “Dirkači sicer dobijo veliko daril, ki jih nekje postavijo v garažo, nato pa jih pet let pozneje, ko pospravljajo, zavržejo. Tako kot se to vedno zgodi z neumnimi darili,” pravi Steiner.

Z volanom dirkalnika se kaj takega ne more zgoditi: “Te spoštujejo, ker je tako težko priti do njih,” še dodaja Steiner. Zato so pri Haasu takšen spominek ob odhodu že pripravili za oba voznika.

Po naključju je Magnussen svojega šefa pred dirko v Bahrajnu obvestil o svoji prošnji. “Vedel sem, da imam enega, ker me je že prej povprašal o tem in si ga je vedno želel. A rekel sem mu, da nimam več nobenega,” se smeji Steiner.

“Nato sem ga vprašal, ali želi zadnje krilce,” a je bila težava v tem, da je enega je že prejel v dar za svojo poroko. “Tako mu nisem mogel dati še enega.” Steiner si je zato za Magnussena moral izmisliti nekaj drugega.

“Če bi se od voznikov poslovili normalno, bi mu za darilo pripravil nekaj neumnega. Romainu bi dal volan, njemu pa zaključno ploščo zadnjega krila ali kaj podobnega.” Toda po hudi nesreči Grosjeana v Bahrajnu je Francoz moštvo zapustil pred Abu Dabijem in predčasno prejel poslovilno darilo. Steinerjev načrt se je izjalovil: “Ko sem moral Romainu dati volan, so se stvari seveda spremenile.”

Pred vikendom v Abu Dabiju je tudi Magnussen od Steinerja dobil volan. Toda zakaj je prav volan tisti del avtomobila, ki si ga je Danec najbolj želel? “Če bi lahko izbral en del avtomobila, z izjemo motorja, bi bil to volan,” pravi Magnussen. “To je tisti del, s katerim si najbolj v stiku in ki je pravzaprav tvoj glavni delovni pripomoček.

“Seveda so tu tudi stopalke, ki pa jih ne vidite. Kadar primete za volan, preprosto dobite občutek, da vozite avto,” pravi Danec. “To je res kul spominek, ki bo dobil posebno mesto v hiši, ne glede na to, kaj bo o tem menila moja žena.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish