Kaj mora storiti Red Bull, da prvenstvo zapečati že v Suzuki?

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Moštvo Red Bull Racing lahko na dirki za VN Japonske zapečati letošnji naslov svetovnega prvaka med konstruktorji, za ta dosežek pa morajo izpolniti le dva pogoja.

Potem ko bi morali za potrditev naslova v Singapurju slaviti dvojno zmago, Mercedes pa ne bi smel osvojiti več kot točke, ima avstrijska ekipa v Suzuki veliko boljše možnosti za slavje.

Ekipa Red Bull lahko naslov konstruktorskih prvakov F1 2023 zapečati že v Suzuki, Max Verstappen pa bo prvo priložnost dobil šele na VN Katarja.
Ekipa Red Bull lahko naslov konstruktorskih prvakov F1 2023 zapečati že v Suzuki, Max Verstappen pa bo prvo priložnost dobil šele na VN Katarja.

Red Bull je v točkovanju prvenstva 308 točk pred Mercedesom in 332 pred Ferrarijem, če Japonsko zapustijo s 309 točkami prednosti jih do konca sezone ne bo več mogoče premagati. Torej morajo na VN Japonske osvojiti točko več od moštva Mercedes, hkrati pa pri Ferrariju ne smejo osvojiti 24 točk več od njih.

Da je ekipa iz Milton Keynesa zelo blizu slavja priča tudi dejstvo, da Ferrari že od Bahrajna lani ni osvojil 24 točk več od Red Bulla, Mercedes pa je letos od Red Bull zbral več točk le v Singapurju.

Max Verstappen lahko tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka osvoji najhitreje čez dva tedna na VN Katarja.

Foto: RedBullContentPool

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj