Juan Pablo Montoya z McLarnom na Indy500

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Juan Pablo Montoya se bo prihodnje leto znova združil s svojim nekdanjim moštvom Formule 1 McLarnom, s katerim bo nastopil na sloviti dirki Indy500.

Moštvo iz Wokinga je v zadnjih letih Fernandu Alonsu poizkušalo omogočiti osvojitev slovitega trojčka zmag na najbolj odmevnih dirkah na svetu, VN Monaka v formuli 1, 24ur Le Mansa, ter Indy500. Lani pa so povečali svoje udejstvovanje v seriji IndyCar, kjer so združili moči z ekipo Arrow Schmidt Peterson, katera se je preimenovala v Arrow McLaren SP.

Na 105 izvedbi dirke Indy 500 bosta poleg Kolumbijca, sicer dvakratnega zmagovalca (2000 in 2015), ki je pred prihodom v F1 tudi že tekmoval v seriji IndyCar, nastopila njihova redna dirkača Pato O’Ward in Felix Rosenqvist, tako da bo moštvo na dirki imeli kar tri dirkače.

Juan Pablo Montoya je dvakratni zmagovalec dirke Indianapolis 500.

“Veselim se sodelovanja z ekipo Arrow McLaren SP,” je povedal Montoya. “Z McLarnom smo v časih F1 doživeli kar nekaj lepih trenutkov in veselim se, da ustvarimo nove na dirki Indianapolis 500 prihodnje leto.”

45-letni Montoya je na dirki Indy500 nazadnje nastopil leta 2017, kjer je bil na koncu šesti, novembra letos pa je napovedal, da bo prihodnjo sezono dirkal tudi v svetovnem vzdržljivostnem prvenstvu, kjer se bo za zmago boril v kategoriji LMP2.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish