Jorge Martin: Ta konec tedna sem bil jaz številka 1

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2024 .

Jorge Martin je prepričan, da je z osvojenim najboljšim štartnim položajem na kvalifikacijah MotoGP, ter zmago na sprint in nedeljski dirki za VN Francije, vodilnim možem Ducatija poslal dovolj jasno sporočilo.

Martin je na začetku dirke vodstvo na dirki moral prepustiti Bagnai, toda v zadnjih krogih, ko se jima je približal Marc Marquez, je dvignil tempo, ter prehitel Italijana, katerega je nato v zadnjem krogu prehitel Marquez.

“To je četrtič, da sem postavil nov rekord kroga, ter zmagal na obeh dirkah. To ni lahko in biti moraš v dobri kondiciji, zato sem zelo vesel. Še v četrtek nisem pričakoval da mi bo uspelo doseči tak rezultat. Štart mi ni uspel, toda vožnja za Peccom je bila pravzaprav dobrodošla, saj sem lahko preučil njegovo vožnjo, ter štel kroge, da sem zadovoljil merila o tlaku v gumah, saj bil ta pri vožnji v vodstvu v teh pogojih nekoliko nižji. Verjel sem, da sem lahko hitrejši in sedem ali osem krogov pred koncem se mi je zdel pravi trenutek za napad. Prvič mi ni uspelo, saj sem bil nekoliko predolg in je lahko prehitel nazaj, toda v drugem poizkusu mi je uspelo popolno prehitevanje. Tvegal sem z malce poznejšim zaviranjem in uspelo mi je. Zadnjih pet krogov je bilo zame zelo dolgih. Poskušal sem voziti hitreje, toda dirka je bila že do tam precej dolga in bil sem utrujen, pogoje je oteževal še veter, vendar mi je uspelo ustvariti majhno prednost.”

Španec je po lanski sezoni ostal brez tovarniškega sedeža, za katerega se letos znova poteguje. Po predstavi v Le Mansu je prepričan, da je dovolj nazorno pokazal, kdo je najboljši dirkač v MotoGP. “Ves čas sem si ponavljal ‘kdo je številka ena? Kdo je številka ena? In ta konec tedna sem bil jaz absolutno številka ena. Zaradi tega sem zelo vesel in izjemen občutek je premagati Marca in Pecca. Oba ste izredna prvaka, sam pa še nisem, zato sem res vesel glede današnjega razpleta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje