Jorge Lorenzo in Max Biaggi bosta sprejeta med legende MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 19. januarja 2020 .

Jorge Lorenzo bo v začetku maja, ko bo na sporedu dirka za VN Španije v Jerezu, sprejet med legende MotoGP, so potrdili organizatorji tekmovanja MotoGP. Letos pa bosta enako počaščena še dva dirkača in sicer Max Biaggi, štirikratni svetovni prvak 250-kubičnega razreda, ki bo počaščen konec maja, v sklopu dirke v Mugellu.

Status legende pa bo kasneje prejel tudi Novozelandec Hugh Anderson, ki je v 60-ih letih prejšnjega stoletja v 50 in 125 kubičnih razredih osvojil štiri prvenstva.

“Zelo sem vesel, da bom postal legenda MotoGP,” je dejal Lorenzo. “Ko sem začel tekmovati je bil moj cilj, da se prebijem do svetovnega prvenstva. Z zmagami na dirkah in petimi naslovi svetovnega prvaka sem presegel svoja pričakovanja, toda to, da postanem legenda MotoGP je še večji dosežek. To pomeni, da sem na ljudeh in skozi zgodovino tega športa pustil svoj pečat.”

Lorenzo je v vseh treh kategorijah skozi 18 let zmagal na 68 dirkah. V 250-kubičnem razredu je dvakrat postal svetovni prvak, trikrat pa v MotoGP z Yamaho.