Lorenzo: Imel sem srečo 

Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2018 .

Sezona se za španskega dirkača Jirgeja Lorenza ni začela prav dobro, saj je na prvi dirki zaradi padca v dvanajstem krogu odstopil. Dirkač Ducatija je dirko začel z 9. štartnega položaja, imel nekoliko slabši štart, potem pa so se v drugem krogu začele težave.

“V drugem krogu sem na koncu ciljne ravnine začutil težave s sprednjo zavoro v drugem delu zavornega delovanja, zato sem poskušal čim bolj zavirati z zadnjo,” je pojasnil. V 12. krogu je prav zaradi teh težav tudi padel, a se na srečo ni poškodoval.

“Imel sem veliko srečo da se to ni zgodilo pri 300 km/h saj bi bila zgodba povsem drugačna. Kar se tega tiče hvala bogu, vendar smo ostali brez točk.

Ko sem prišel v 16. krog sem vedel, da nekaj ni v redu, že od prvega zaviralnega sektorja, nato pa sem se v ovinku 4 kar naenkrat znašel brez zavor, zato sem skočil z motocikla, saj bi se drugače zaletel v ograjo.”

V lanski sezoni je bil Lorenzo močnejši v prvem delu dirke, toda tokrat je dejal, da se je prvič odkar sedi na Ducatiju, bolje počutil v drugem delu.

“Čutil sem, da sem boljši v drugi polovici dirke, vendar tega na žalost nisem imel možnosti dokazati zaradi padca. Prehitel sem Jacka Millerja in bil že blizu Andrei Iannoneju. Lovil sem prvo skupino in imel sem res dober občutek.

Verjamem, da če ne bi imel težav z zavoro, bi se lahko boril in ostal v stiku z najhitrejšo skupino. Vse možnosti so bile odprte, dirko zmagati ali pa končati tretji, peti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish