Jonas Folger zaradi zdravstvenih težav letos ne bo dirkal

Avtor prispevka: , objavljeno 17. januarja 2018 .

Iz francoskega moštva Tech3 so sporočili, da njihovega nemškega dirkača slovenskih korenin, Jonasa Folgerja, ne bomo videli nastopati, saj se očitno njegove težave z zdravjem nadaljujejo.

Folger je že izpustil zadnje štiri dirke lanske sezone, pa tudi testiranja, ki so sledila po koncu sezone. Zdravniki so 24-letnemu dirkaču diagnosticirali Gilbertov sindrom, predvideli pa so, da naj bi popolnoma ozdravel. Toda iz moštva so zdaj v javnost poslali izjavo, da Folger letos ne bo dirkal.

“Zelo sem žalosten, toda letos ne bom dirkal v razredu MotoGP,” je pojasnil Folger. “Zdravja mi ni uspelo popraviti na nivo, katerega sem žele in v tem trenutku se ne počutim sposobnega voziti. Upam, da se bom nekega dne vrnil, do takrat pa bi se rad vsem zahvalil za podporo.”

Moštvo Tech3 se je tako znašlo v težkem položaju, saj morajo po hitrem postopku najti zamenjavo. “Ne morem sprejeti novice, da letos ne bo dirkal za nas, še posebej, ker sem verjel vanj,” je dejal šef moštva, Herve Poncharal. “Prepričan sem bil, da lahko letos dosežemo vrhunski nivo. Čeprav jo težko sprejmem, pa spoštujem njegovo odločitev. Poskusil bom najti nadomestnega dirkača, kar pa je kar težka naloga, saj imajo hitri dirkači že podpisane pogodbe,” je še dodal Francoz.

Folger je zmagoval v nižjih razredih svetovnega prvenstva motociklizma, lani pa je napredoval v MotoGP, kjer je kot moštveni kolega dirkal ob Johannu Zarcoju. Njegova najboljša uvrstitev je bilo drugo mesto na njegovi domači dirki v Sachsenringu, kjer mu je Marc Marquez za las speljal zmago.

Folgerja je nato na VN Japonske nadomeščal Kohta Nozane, v Avstraliji Broc Parkes, Michael van der Mark pa na zadnjih dveh dirkah sezone v Sepangu in Valenciji. Čeprav na zadnjih štirih dirkah ni nastopil, je Nemec sezono s 84 točkami zaključil na desetem mestu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish