Johann Zarco: Upam, da ne bomo pogrešali Doviziosa

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2021 .

Johann Zarco je najstarejši izmed šesterice Ducatijevih voznikov v novi sezoni. Francoz upa, da se odsotnost Andree Doviziosa pri “rdečih” ne bo preveč poznala.

Ducati je v sezoni 2021 konkretno pomladil vse tri svoje ekipe v MotoGP. Jack Miller in Francesco “Pecco” Bagnaia, ki sta januarja praznovala 26. in 24. rojstni dan, bosta vozila tovarniški “mašini”. Z Jorgejem Martinom, Eneo Bastianinijem in Luco Marinijem so kar trije od šestih voznikov Ducatija popolni novinci. Voznik ekipe Pramac, Johann Zarco, je star 30 let in je najstarejši izmed voznikov Ducatija v aktualni sezoni, ki se začne čez slaba dva meseca.

Bo Zarco prevzel vlogo vodje pri Ducatiju in šel po stopinjah Andree Doviziosa? “Upam, da ga ne bomo preveč pogrešali,” se je Francoz pošalil v intervjuju za ‘GPOne’ in dodal: “To bi pomenilo, da delamo dobro in da smo na pravi poti. Ducati bo imel lačne in konkurenčne voznike, s katerimi bo tudi razvoj motocikla hitrejši.”

Johann Zarco se je za trening v Jerezu že zapeljal z Ducatijem Panigale V4S.
Johann Zarco se je za trening v Jerezu že zapeljal z Ducatijem Panigale V4S.

Kljub tridesetim letom Zarco še vedno upa, da se bo prek satelitske ekipe Pramac v prihodnosti uspel dokopati tudi do tovarniške ekipe: “Želim biti hiter kot Jack. Đelim se boriti za stopničke in zmage,” je svoje cilje za letošnjo sezono predstavil izkušeni dirkač iz Cannesa.

“Lani smo na stopničkah videli veliko različnih zmagovalcev in veliko različnih voznikov. Prepričan sem, da lahko s Pramacom zmagam, ker ima ekipa vse, kar potrebuje za uspeh,” razlaga Zarco, ki se pri tem orientira tudi po podatkih, ki jih je pridobil Andrea Dovizioso. “Ne osredotočam se na določenega voznika, a Dovizioso je še vedno najboljši vzor, ​​če pogledaš njegove uspehe v zadnjih letih ter njegove zmage in stopničke,” priznava novopečeni voznik ekipe Pramac.

Za šefa ekipe Ducati Corse, Luigija Dall’Igno, je Zarco zaradi svojega posebnega načina vožnje pomemben voznik. “Dall’Igna je bil zadovoljen z mojim slogom vožnje in hkrati opazil, da je Ducati primeren za različne voznike. Spodbudno je, da smo leta 2020 na vsaki stezi videli vsaj enega Ducatija, ki je mešal štrene v ospredju,” je zaključil Zarco.

Članek je na voljo tudi na vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish