Joe Roberts je zavrnil ponudbo Aprilije, ker si želi zmagovati

Avtor prispevka: , objavljeno 27. novembra 2020 .

Ameriški dirkač Joe Roberts je zavrnil ponudbo Aprillije, da bi zamenjal v naslednji sezoni suspendiranega Andreo Iannoneja v MotoGP, ker si želi motor, ki bo mu omogočil zmage. Trenutna ekipa v Moto2 mu s trenutnim motorjem to dopušča.

Aprilia je bila prisiljena iskati zamenjavo za Italijana, ki je bil suspendiran za 4 leta z strani Arbitražnega športnega sodišča. Veliko časa se je z sedežem povezovalo Andreo Doviziosa, ki si je kasneje vzel leto premora in pravi, da se bo v sezoni 2022 vrnil, in Cala Crutchlowa, ki pa je prestopil k Yamahi v vlogo testnega dirkača.

Najprej so ponudili sedež Marcu Bezzecchiju, vendar ta ni dobil zelene luči s strani VR46 ekipe, ki načrtuje v sezoni 2022 ustanovitev svoje ekipe v MotoGP. Italijan je sprejel ponudbo ekipe Avanti Ducati. Ponudbo so poslali tudi Američanu Robertsu, ki pa jo je zavrnil zaradi nekonkurenčnega Aprilijenega motorja, ki mu ne ponuja možnosti za zmagovanje.

Med vikendom v Portimau je Američan postal njihov favorit in vse je kazalo na to, da bo dogovor sklenjen do konca portugalskega dirkaškega konca tedna. “Všeč mi je bil klic Aprilie. Vem da bi bil lahko hiter, vendar želim zmagovati in trenutna ekipa v Moto2 mi to dopušča,” je dejal Joe.

Aprilia je nato v ponedeljek sporočila, da bo njihov drugi dirkač v ekipi bodisi Bradley Smith ali Lorenzo Savadori. Eden bo zasedel mesto v ekipi, kot moštveni kolega Aleixa Espargaroja, drugi pa mesto testnega dirkača.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish