Joan Mir zadovoljen z novim šefom mehanikov, Santijem Hernandezom

Avtor prispevka: , objavljeno 12. februarja 2024 .

Španec Joan Mir je pozdravil spremembo v garaži Repsol Honde, saj bo v letošnji sezoni sodeloval s Santijem Hernandezom, s katerim je Marc Marquez osvojil naslov prvaka Moto2 in nato še šest naslovov svetovnega prvaka MotoGP.

Marquez je ob koncu 2023 zapustil Hondo in se preselil k moštvu Gresini, tja pa ni uspel pripeljati svojega zvestega šefa mehanikov, ki bo od letos sodeloval z Joanom Mirom. Hernandez naj bi sprva bil dodeljen Luci Mariniju, ki bo zasedel mesto, katerega je sprostil Marquez, toda Mir je pred koncem 2023 Hondo zaprosil, da Hernandeza dodelijo njemu, Marini pa bo sodeloval z rojakom Giacomom Guidottijem.

“Joan nas je prosil za menjavo,” je pojasnil šef ekipe, Alberto Puig. “Zdelo se nam je smiselno, saj je Santi Španec, Giacomo pa Italijan in dirkač se lažje zbliža s šefom mehanikov, ki govori isti jezik. Obe strani garaže sestavljajo profesionalci, ki dobro poznajo motocikel, tako da gre tu bolj za osebne preference.”

Mir pa je pred začetkom sezone 2024 že opazil izboljšanje v moštvu. “Stanje se je izboljšalo,” je povedal. “Santijev način dela mi zelo odgovarja. Dobro je podprt z osvojenimi naslovi in ne pomaga mi samo na tehnični plati. Ni naključje, da je osvojil toliko naslovov, njegove metode so mi všeč.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje