JOAN MIR: trenutni Suzuki je premalo za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 30. junija 2021 .

Aktualni svetovni prvak Joan Mir priznava, da je trenutna forma, ki jo ima Suzuki premalo za boj za naslov. Kljub temu, da je dosegel na zadnji dirki v Assenu tretje mesto je bila Yamaha premočna za njihov motor.

Mir se je moral prebiti do tretjega mesta iz četrtne štartne vrste, saj je po slabih kvalifikacijah ki so že stalnica Suzukija dosegel skromno 10 mesto. Voziti je moral na izredno agresiven način, da se je prebijal v ospredje in to vedno pomeni veliko nevarnosti za napako in padec. Španec priznava, da bo poletni premor koristil ekipi, saj njegov motor ni dovolj močan, da bi se ponovno boril za naslov.

“Mislim, da če se bomo hoteli boriti za naslov bomo morali narediti napredek in biti boljši. Z trenutnim paketom, ki ga ponuja Suzuki ni dovolj, da se borimo za naslov zato moramo delati na izboljšavah na motorju. Toda na splošno sem zelo vesel rezultata, saj trenutno nisem sposoben doseči več. Fabio in Maverick sta bila izredno hitra celotni vikend,” je dejal Mir o nedeljski dirki.

»Sem pa poskušal narediti svoj maksimum in narediti nekaj pametnih prehitevanj. Zelo sem se boril, da se prehitel Ducatija. Prebijal sem se na agresiven način, kar ni moj stil vožnje vendar nisem imel izbire. Delati moramo na kvalifikacijah, saj potem težko nadoknadimo mesta. Težko bo, vendar vem da bomo našli rešitev,” je še dodal aktualni svetovni prvak Joan Mir.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish