Joan Mir se ne strinja s kaznijo v Austinu

Avtor prispevka: , objavljeno 5. oktobra 2021 .

Aktualni svetovni prvak MotoGP, Joan Mir se ne strinja z odločitvijo komisarjev, ki so ga kaznovali za dotik z Jackom Millerjem v zadnjem krogu dirke.

Avstralec je po dotiku izgubil dve mesti, komisarji pa so Mira poslali mesto nižje od uvrstitve, na osmo mesto.

Mir in Miller sta imela bližnje srečanje že letos v Katarju, komisarji iz Austina pa po mnenju dirkača Suzukija tistega incidenta niso videli.

Millerju se je naposled opravičil, vendar dodal, da se trku ni mogel izogniti, saj je Avstralec na Ducatiju skozi ovinke ubiral “čudne” linije.

“Pri prehitevanjih ne maram dotikov z drugimi dirkači, zato se Jacku opravičujem,” je povedal Mir. “V šikanah sem ga lepo prehitel, toda na ravnini me je prehitel nazaj, nato pa mu očitno ni bilo veliko mar za dirkanje, saj je le še zapiral linije. Skozi ovinke je vozil skoraj naravnost, kar je malce čudno.

V 15. ovinku sem zapeljal na njegovo notranjo stran, da bi ga prehitel, a mi je zaprl pot, ter pustil malo prostora, česar nisem pričakoval. Poskušal sem se izogniti dotiku, vendar sem zapeljal na robnik in se je zgodilo. K sreči nisva padla.

Kazen je povsem nerazumljiva, saj na dirkah ne bo nobenih prehitevanje če bomo kaznovani za to. Niti poizkusili ne bomo več prehitevati. Dirkanje bo izgubilo svojo bit. Komisarji tokrat očitno niso bili isti, kot v Katarju, glede na to kaj se je tam zgodilo med nama z Jackom, očitno so bili na dopustu. Njihove odločitve ne spoštujem,” je bil odločen Mir.

Miller se je s Špancem na hitro pogovoril že med vračanjem v bokse, kasneje pa o tem ni želel preveč govoriti. Izpostavil je le, da se zadeva ponavlja. “Je kar je, vodstvo dirke je storilo, kar je. Nimam kaj povedati, razen tega, da se incident ponavlja.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish