JOAN MIR prepričan, da je Jack Miller vanj trčil namerno

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2021 .

Aktualni svetovni prvak Joan Mir je prepričan, da je Jack Miller na MotoGP dirki za VN Dohe vanj trčil povsem namerno.

Mir je dirkača Ducatija napadel v trinajstem krogu, pri prerivanju za peto mesto pa sta rahlo zadela. Le nekaj trenutkov kasneje sta se vročeglava dirkača znova znašla drug ob drugem, tokrat na štartno – ciljni ravnini, kjer sta trčila pri hitrosti skoraj 200km/h. Dirkač Suzukija je prepričan, da je pri tem šlo za namerno trčenje, saj naj bi Miller dobro vedel, da ima ob sebi drugega dirkača. “Jacka sem napadel v desetem ovinku, kjer sem imel edino priložnost, da pridem mimo,” je pojasnil Mir. “Ostal je na zunanji strani, a sva rahlo zadela. Prehitevanje je bilo tvegano, vendar ni bilo sporno. Premaknil sem nogo, da bi se mu opravičil, saj nisem mogel preprečiti trka. Potem pa sem v istem krogu v zadnjem ovinku prepozno zaviral in zapeljal z idealne linije, ko sem se vrnil sem videl Jacka, ki je premikal glavo, kot da me je videl. Zapeljal sem na robnik, on pa je zapeljal vame in znova sva trčila. Bilo je zelo nevarno, saj sva skoraj padla na ravnini. Mislim, da je bil njegov manever nameren. Podobno se nama je zgodilo z Aleixom Espargarojem, ko je zadnjem ovinku zapeljal z linije in nato vozil po zunanjem robu steze a nisva trčila, saj spoštujem tekmece. Jack pa danes ni pokazal spoštovanja.”

Mir je dejal, da bi si morali komisarji vzeti čas in preučiti, če je šlo za namerno trčenje ali ne. “Če je bilo namerno, če je to storil nalašč, si zasluži kazen. Če ni bilo namerno pa ne, vendar sem videl, da je pogledal vame in me sigurno videl. Moštvo bo presodilo, če se bodo pritožili komisarjem.”

Miller pa o incidentu ni želel razglabljati. Dejal je, da so bila trčenja na dirki pač normalna, ter da kazen ne bi bila primerna. “Bilo je nekaj dotikov, toda tako je potekala dirka. Oba sva videla, kaj se je zgodilo, oziroma vsi so videli, a sva potem dirkala naprej tako da o tem ni več kaj povedati. Pred tem so me zadeli trikrat, zato se mi je zdelo, da pač tako poteka dirka. To je vse, mislim pa, da ne bi bilo prav, če bi dobil kazen,” je še dodal Avstralec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish