Joan Mir: Nisem zaskrbljen zaradi slabega začetka sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 5. maja 2021 .

Joan Mir v letošnji sezoni brani naslov svetovnega prvaka iz sezone 2020. Začetek sezone 2021 ni bil po pričakovanjih, vendar pa zaradi tega ni zaskrbljen, saj je pričakoval težek začetek sezone.

Sezono 2020 v kateri je bil svetovni prvak prav tako ni začel najbolje. Na začetku sezone bi malo kdo rekel, da bo na koncu svetovni prvak, saj je na prvih parih dirkah komaj, da osvojil nekaj točk. Svojo konstantnost je začel kazati v proti polovici sezone in drugem delu sezone. V nekem delu sezone je bil vodilni v skupnem seštevku brez da bi dosegel zmago. Letošnja sezona se ni začela kakor se pričakuje od svetovnega prvaka. Kljub slabšemu začetku je na skupnem četrtem mestu in zaostaja za vodilnim Bagnaio za 17 točk. Glede na to, da vse kaže da bo letošnja sezona še bolj tesna, kot prejšnja to ni velik zaostanek. Težave Suzukija vidi tudi v slabih kvalifikacijah, kjer jim ne uspe doseči hitrega kroga.

“Obramba naslova me sploh ne skrbi, ker ne gledam skupnih. Zdaj dajem 100% na vsaki dirki ida vsako nedeljo dobim kar se da največ točk. Pričakoval sem še težji začetek sezone. V Katarju sem se boril za stopničke, v Portimau smo bili na stopničkah, mislim, da imam dobro sezono ali pričakujete da bomo vse zmagali,” je dejal svetovni prvak Joan Mir.

V Jerezu je opazil, da Suzuki nima največje hitrosti zato je moral nadoknaditi na zaviranjih. “V Jerezu se je to zgodilo nam in Yamahi, saj nimamo veliko moči za prehitevanje in je potrebno drugje poiskati prednosti. V Jerezu zaradi velikih temperatur je to še posebej prišlo do izraza. Izboljšati moramo kvalifikacije, kjer sem prepričan če nebi imel nikogar pred seboj bi lahko veliko bolj izboljšal čas kroga. Miller ni imel boljšega tempa, kot mi vendar je zmagal ker je dirkal pametneje,” je še dodal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish