JOAN MIR nezadovoljen s kvalifikacijsko taktiko Marca MARQUEZA

Avtor prispevka: , objavljeno 18. aprila 2021 .

Aktualni svetovni prvak Joan Mir je taktiko Marca Marqueza na kvalifikacijah za VN Portugalske označil za nevarno. Mir in Marquez sta se med sabo pomerila v prvem delu kvalifikacij, na stezo pa sta v prvih hitrih krogih zapeljala skupaj pri čemer je Mir vozil za Marquezom. V devetem ovinku je moral zapeljati pred dirkača Honde, ki mu je nato v zavetrju sledil do najhitrejšega kroga.

Devetkratni svetovni prvak je kasneje brez pomoči zavetrja postavil še hitrejši krog, Mir pa mu je sledil do drugega najhitrejšega kroga in oba sta napredovala v Q2, kjer je dirkač Suzukija osvojil deveto, Marquez pa šesto.

Mir je bil po končanih kvalifikacijah nezadovoljen z Marquezovo taktiko, ki bi bila po njegovem mnenju v razredu Moto3 kaznovana. “Vsi vemo, da Marc rad dela takšne stvari,” je povedal. “Danes je to storil meni, drugič dela drugim. Na kvalifikacijah radi igra takšne igrice. V Moto3 bi za to dobil kazen. Toda jaz em peljal po svoje, zaradi tega nisem bil živčen. Vseeno sem se potrduil za dober krog. Toda če bi posnemal njegovo taktiko, bi bil na koncu precej višje. Vrinil se je pred mene in me nato spustil naprej in mi tako zmotil prvi hitri krog, saj je svojega začel počasi. Uničil mi je krog, nato pa odpeljal naprej. Za takšne stvari v Moto3 in verjetno tudi v Moto2 dobiš kazen, v MotoGP pa še ne.”

Kljub jezi pa Mir pravi, da si Marquez ni zaslužil kazni, a bi komisarji v bodoče morali takšne poteze sankcionirati. “Ne mislim, da bi ga morali kaznovati, toda takšne poteze so nevarne tudi v MotoGP, ne le v Moto3.”

Marquez je pojasnil, da Miru ni želel pokvariti kroga, temveč je želel videti, kako se obnašajo nove gume, s katerimi nima veliko izkušenj. “Težko je biti hiter po dolgi odsotnosti, manjka pa mi tudi izkušenj s temi novimi gumami. Na treningih sem veliko vozil na rabljenih, o tem, kako se obnašajo nove pa nisem imel veliko podatkov, zato sem se odločil nekomu slediti in videti, kako daleč lahko greš in za to sem pač izbral svetovnega prvaka, za katerega sem menil, da je najboljši, da lahko pokaže, kaj je novega.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish