Joan MIR je obupal: ‘Naslov prvaka MotoGP 2021 ni več dosegljiv’

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2021 .

Aktualni svetovni prvak Joan Mir je v letošnjem prvenstvu MotoGP očitno vrgel puško v koruzo, saj pravi, da naslova ne more več ubraniti.

Dirkač Suzukija je dirko za veliko nagrado Velike Britanije končal na devetem mestu in čeprav se je v skupni razvrstitvi prebl na drugo mesto, tam za vodilnim Fabiom Quartararojem zaostaja za 65 točk. Ker je do konca sezone še šest dirk je Mir ocenil, da je zelo malo verjetno, da bi letos postal svetovni prvak.

“Jasno, ni konec, dokler ni konec, toda nad današnjim rezultatom sem razočaran,” je o boju za letošnji naslov dejal Mir, ki je dirko začel z 11. mesta in se nato vozil v prvi šesterici. “Pričakoval sem, da bom letos bližje vodilnim in da bom večkrat dirke končal na stopničkah. Nekaj dirk smo končali na četrtem mestu, a po današnji dirki nisem preveč optimističen, saj se mi je danes pripetilo nekaj čudnega.”

https://twitter.com/MotoGP/status/1431952263686332416

Mir je, tako kot še nekaj drugih dirkačev, zaradi hladnih pogojev uporabil mehkejšo zmes prednje gume, a Španec ne verjame, da je bila za njegove težave kriva trdota gum. “Občutek v prvih krogih je bil dober. Lahko sem vozil zelo dobro in bil sem nekje na položaju, kjer sem želel končati dirko. Toda pojavile so se težave s sprednjo gumo, zaradi katerih sem v zadnjih petih krogih izgubil dve do tri sekunde. Te težave nisem imel še nikoli prej, zato moral ugotoviti, kaj se je zgodilo. Ne verjamem, da je kriva izbira mehke gume, saj smo z njo veliko vozili na zimskih testiranjih in nismo nikoli imeli takšnih težav.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish