Jezni Verstappen udaril po komisarjih in “neodgovornemu” Leclercu

Avtor prispevka: , objavljeno 13. oktobra 2019 .

Max Verstappen je bil po klavrnem koncu dirke za VN Japonske v Suzuki jezen na Ferrarijevega dirkača Charlesa Leclerca, katerega je obtožil, da ga je z neodgovorno vožnjo izločil iz dirke. Dirkač Red Bulla pa je bil jezen tudi na komisarje, ki so se sprva odločili, da incidenta ne bodo niti preučevali, nato pa se vendarle premislili in ga znova pregledali po dirki.

Leclerc je slabo začel dirko in Verstappnu omogočil poizkus prehitevanj v drugi ovinek dirke, kjer pa je dirkač Ferrarija zdrsnil v bok Nizozemčevega dirkalnika. Verstappen je padel v začelje, po nekaj krogih pa je moral odstopiti, saj je bil dirkalnik preveč poškodovan. “Za spremembo smo dobro začeli dirko, nato pa sem se držal zunanje strani, dokler ni v drugem ovinku Charles zapeljal vame,” je pojasnil dirkač Red Bulla. “Sam se ne bi mogel izogniti trčenju. Vsi vemo, da izgubil podtlak, ko voziš za drugim dirkalnikom, zato se ne more izgovarjati na to, mislim pa tudi, da je dovolj izkušen, da bi to lahko vedel.

Najbolj čudno pa je, da komisarji tega sprva niso niti preučevali. Moj dirkalnik je bil popolnoma uničen. Cel bok. Povsod so bile luknje, zdaj pa bodo o tem odločali po dirki. Kaj bi moral storiti, da bi dobil kazen? Všeč mi je trdo dirkanje, toda to ni bilo dirkanje. Bila je neodgovorna vožnja. Slabo je začel dirko in poskušal je nadoknaditi izgubljeno, toda v takšnem primeru ne moreš storiti več kot toliko. Škoda, da se te stvari dogajajo.”

Verstappen pa je mnenja, da je Sebastian Vettel očitno prehitro štartal, zato je okrcal odločitev komisarjev, da dirkača Ferrarija ne kaznujejo. “Ko sem gledal posnetek Sebastianovega štarta, sem videl, da je speljal in se ustavil. Pravila pravijo, da se ne smeš premikati, toda to naj bi bilo v redu, saj ni pridobil prednosti. Res ne razumem, kaj se dan danes dogaja s pravili,” je še dodal Nizozemec.