Jezni Joan Mir: Naslov prvaka na stezi ni vreden nič

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2021 .

Aktualni svetovni prvak Joan Mir je po petkovih treningih priznal, da je bil zelo jezen, saj mu ni uspelo ujeti dovolj dobrega časa kroga, ki bi mu zagotovil avtomatično uvrstitev v drugi del kvalifikacij.

Dirkač Suzukija je po drugem treningu v petek na lestvici najhitrejših časov zasedal 11. mesto, do 10., ki bi ga vodilo v hitrejšo kvalifikacijsko skupino, pa mu je zmanjkalo vsega 0.013 sekunde. To niti ne bi bilo tako slabo, če nebi bili pričakovani pogoji na FP3 slabši in bodo dirkači težko izboljšali svoje čase. “Po pravici povedano, sem danes zelo jezen, saj to, da sem svetovni prvak na stezi ni vredno nič,” je povedal. “K sreči je to šele prvi dan, toda na tretjem treningu bom težko hitrejši, saj bo zelo vroče. S tekmeci se bom moral pomeriti v prvem delu kvalifikacij, pomirja pa me dejstvo, da sem, kar se tempa tiče, med boljšimi.”

Čeprav se iz simulacij kvalifikacij zdi, da bi Suzuki letos lahko izboljšal kvalifikacijsko formo v primerjavi z lani, pa Mir meni, da za zmago ni potrebno stati na najboljšem štartnem položaju, je pa skoraj nujno, da dirko začne iz prvih dveh štartnih vrst.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish