Jerez želi znova gostiti dirke Formule 1

Avtor prispevka: , objavljeno 2. februarja 2020 .

Karavana Formule 1 bi se lahko v prihodnjih letih ponovno vrnila v Jerez. Ta naj bi na koledarju zamenjal dirkališče v Barceloni, ki trenutno gosti špansko preizkušnjo. Kot je pojasnil Juan Marin, španski politik, zaposlen na lokalni upravi pokrajine Andaluzija v kateri se nahaja dirkališče naj bi pogovori z vodilnimi možmi Liberty Medie že potekali. Dirkališče v Jerezu je sicer zadnjo dirko Formule 1 gostilo leta 1997. V naslednji letih pa so tu večkrat potekala tudi testiranja. Kljub temu pa Jerez že vrsto let gosti najboljše motocikliste na svetu. Glede nato, da dirkališču v Barceloni po koncu sezone poteče pogodba bi se lahko zgodilo, da bi se Formula 1 vrnila v Jerez.

Juan Marin je na govorice odgovoril:

“Ničesar vam še ne morem zagotoviti. Nekateri sicer pravijo, da je že vse dogovorjeno, toda dokler ne bom videl podpisa na pogodbi ne bom ničesar objavil. Pogajanja še potekajo, do dogovora pa bi lahko prišlo v maju ali juniju. Zelo nas zanima Formula 1 in radi bi jo ponovno vrnili v to pokrajino. Veliko je še drugih držav, ki si želijo gostiti dirko Formule 1. To zahteva tudi velike investicije in veliko stvari je še potrebno postoriti na stezi.”

Dirkališče v Jerezu ima sicer trenutno oceno 2, kar pomeni, da bi bila potrebna še dodatna nadgradnja infrastrukture za pridobitev ocene 1 in s tem možnosti za prirejanje dirk Formule 1.